26
uto, okt

Iz domaće štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Posle serije tekstova o HAARP antenskom sistemu kod Barajeva koji su ustalasali srpsku javnost, „Pravda“ se suočila sa pretnjama da se sa ovakvim tekstovima ubuduće prestane!
HAARP-480x355Naime, novinar „Pravde“ i potpisnik ovog teksta kao i ostalih napisa o HAARP antenama i njihovoj primeni i dejstvu u Srbiji ali i ostatku sveta, primio je u ponedeljak oko 22 časa poziv sa sakrivenog broja telefona, gde mu je „prijateljski savetovano“ da prestane da prati dalje temu HAARP antena.
- Dobri su ti tekstovi o HAARP-u, nema šta, ali te prijateljski savetujem da batališ sve to i pišeš nešto lakše i manje opasno. Udarili ste u „Pravdi“ o osinje gnezdo ovim tekstovima o HAARP-u, a ništa ne možete da promenite, pa zato se bolje okani toga dok je vreme – sadržaj je poruke, koja se slobodno može okarakterisati i kao pretnja, koju je novinar „Pravde“ primio svega nekoliko sati nakon teksta o dejstvu HAARP antena na klimu u Srbiji i uticaj na ekstremno visoke temperature koje ovih dana vladaju u našoj zemlji.
Ovo nisu prve pretnje ni „Pravdi“ kao slobodnom i nezavisnom mediju, ni njenim novinarima, koji se trude da objektivno, istinito i u skladu sa načelima profesije informišu čitaoce o svim temama interesantnim za javnost, i svakako da nas neće uplašiti a još manje naterati da prestanemo da pratimo i istražujemo sve suštinski bitno oko HAARP antenskog sistema, a što građani Srbije svakako imaju pravo ali i obavezu da znaju.
U skladu s tim postavljamo javno bivšem ministru odbrane i bivšem premijeru vlade Republike Srbije koji su na svojim funkcijama bili u periodu od 2008. do jula 2012. godine, pitanja na koje očekujemo odgovore kako bi sve kontroverze, ili barem najveći deo njih, oko HAARP-a bile otklonjene:
- Gospodu Dragana Šutanovca i Mirka Cvetkovića pitamo:

1. Ko je i po čijem nalogu instalirao HAARP antenski sistem u mestu Beljina kod Barajeva?
2. Ko je izdao nalog da taj sistem stupi u rad 3. maja ove godine?
3. Kakve koristi država Srbija i njeni građani imaju od HAARP antenskog sistema da bi taj kompleks bio postavljen na samo 50 kilometara od srpske prestonice?
4. Ko je proteklih godina bio zadužen za održavanje i čuvanje ovog sistema?
5. Koliko je koštalo postavljanje ovog kompleksa i ko je snosio troškove?
Nadamo se da ćemo u doglednom roku dobiti barem neke, ako ne i sve odgovore na pitanja koja interesuju srpsku javnost, a ukoliko bivši ministar odbrane i premijer Srbije nemaju te informacije ili nikakve veze sa HAARP sistemom, očekujemo da i to potvrde, a mi ćemo sve integralno preneti u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i odgovore tražiti na drugim mestima.
„Pravda“ će nastaviti i u narednom periodu da istražuje sve vezano za HAARP antenski sistem u Srbiji ali i u svetu, sa težnjom da svoje čitaoce ali i celokupnu javnost upoznamo sa ovim sistemom o kome se malo, odnosno gotovo ništa ne zna, u nadi da ćemo konačno neke odgovore na brojna pitanja dobiti.

Izvor: Pravda

Naš komentar:   Komunistička Partija Srbije se u potpunosti slaže i podržava navode koji su izneseni u Pravdi o sistemu HAARP. Takođe ćemo se boriti da se taj neljudski  projekat ukloni iz Srbije.
Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 8214
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 8302
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 14413
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8087
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo