26
pon, jul
×

Greška

Strange, but missing GJFields library for /home/kps/public_html/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 67

imperio 10Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske stabilnosti, državne bezbednosti i mira venecuelanskog naroda.

Venecuela je na osnovu pouzdanih obaveštajnih izvora došla do saznanja da savetnik za nacionalnu bezbednost Vlade Sjedinjenih Američkih Država Džon Bolton vodi operacije za preduzimanje niza akcija terorističke prirode koje uklјučuju atentat na predsednika Venecuele, rušenje legitimne vlade i postavlјanje privremene vladajuće hunte kao deo zavere za direktnu intervenciju u Venecueli.

Ovaj plan se zasniva na učešću i saučesništvu Vlade Kolumbije i njenog predsednika Ivana Dukea. Venecuela je saznala iz različitih izvora da na području opštine Tona u oblasti Norte de Santander, u Republici Kolumbiji, trenutno postoji grupa od 734 plaćenika kolumbijske i venecuelanske nacionalnosti koje obučavaju paravojne formacije.

Pomenuta grupa ima za cilј da iscenira lažni incident na granici između Venecuele i Kolumbije i simulira napad Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga na kolumbijske vojne jedinice. Taj iscenirani sukob bi doveo do krizne situacije i eskalacije sukoba između dve nacije, što bi poslužilo kao odličan izgovor i opravdanje za intervencionističke planove Vašingtona koje predvodi gospodin Džon Bolton.

Venecuela je saznala da se u američkoj vojnoj bazi Tolemaida, smeštenoj u kolumbijskoj opštini Kundinamarka svega 112 kilometara od Bogote, kao i vazdušnoj vojnoj bazi Eglin, koja se nalazi jugozapadno od Valparaisa u okrugu Okalusa na Floridi, odvajaju aktivnosti planiranja, pripreme i obuke za vojne i paravojne akcije u Venecueli.

Brojni obaveštajni izvori su potvrdili navedene nformacije: u navedenim vojnim bazama grupe specijalnih snaga se trenutno obučavaju za snažnu agresiju na vazdušne i vojne baze Venecuele. Nјihov cilј je sletanje, zauzimanje i neutralisanje vazdušne baze Libertador de Palo Negro, koja je udalјena 120 km od Karakasa, pomorske baze Puerto Kabelјo u Saveznoj državi Aragua i vazdušne baze Barselona u Saveznoj državi Ansoategi, u istočnoj Venecueli.

Predsednik Venecuele zahteva od Vlade Kolumbije i Kongresa Sjedinjenih Država da ispitaju ove tvrdnje.

"Ako kolumbijska vlada postupa sa dobrim namerama, istražiće ovaj slučaj i uhvatiće plaćenike koji se obučavaju u gore navedenoj kolumbijskoj opštini za manje od sat vremena", rekao je predsednik Maduro.

Osim toga, "...da u Sjedinjenim Američkim Državama ima pravde, Kongres bi sve podrobno ispitao, a isto bi učinili i severnoamerički mediji. Oni imaju metode, izvore i mogućnosti da sve ovo provere. Ne govorim ovo tek tako, i neću čekati da progovorim tek kad se nešto ozbilјno dogodi", dodao je Maduro.

Venecuela upozorava na neprimereno ponašanje Vlade Kolumbije, koja uporno odbija da razgovara sa Vladom Venecuele, uprkos brojnim pozivima našeg Ministarstva spolјnih poslova. Predsednik Ivan Duke je naredio zatvaranje svih diplomatskih i političkih kanala komunikacije, iako su sve nacije i vlade dužne da ih održavaju pod bilo kojim okolnostima zarad dobrobiti sopstvenih naroda. Ovako neodgovorno ponašanje Vlade  Kolumbije Venecuela može da pripiše jedino posvećenosti predsednika Dukea realizaciji planova za vojnu agresiju na Venecuelu koju teži da sprovede Trampova administracija.

Džon Bolton je Kolumbiju pretvorio u svoju bazu operacija protiv Venecuele. Kolumbija se priprema da učestvuje u agresiji na Venecuelu, te stoga odbija da održi minimalnu i razumnu diplomatsku komunikaciju.

Isto tako, Vlada Venecuele osuđuje uklјučenost Federativne Republike Brazila u plan savetnika za nacionalnu bezbednost SAD za nasilnu vojnu operaciju u Venecueli. Venecuela upozorava međunarodnu zajednicu i najoštrije odbacuje opasne izjave novoizabranog potpredsednika Brazila, generala Hamiltona Mouraa, koji je najavio predstojeće nasilne događaje u Venecueli. Venecuela takođe odbacuje militarističku i agresivnu retoriku osoba koje su direktno povezane sa vladom Žaira Bolsonara.

Predsednik Bolivarske Republike Venecuele se nada da vojne snage Kolumbije i Brazila neće dozvoliti da budu uvučene u bratoubilački sukob i da neće ponuditi svoju pomoć za ostvarenje američkih planova za agresiju na venecuelanski narod.

Predsednik Venecuele ističe da su, zbog pritiska Džona Boltona, tajna finansiranja američke vlade porasla sa 40 na 120 miliona dolara. Ova sredstva su namenjena tajnim operacijama u Venecueli i podmićivanju vojnih zvaničnika da učestvuju u puču i drugim protivustavnim akcijama. Za pomenute plaćeničke aktivnosti Vlada SAD koristi bivšeg pripadnika venecuelanskih oružanih snaga Osvalda Valentina Garsiju Paloma, koji je tražen zbog zločina izdaje.

Venecuela odbacuje ovaj novi pokušaj agresije protiv demokratske stabilnosti, mira i prava venecuelanskog naroda na samoopredelјenje.

Ova politika "promene režima" koja je započela pre 20 godina i koju su intenzivirali Barak Obama i Donald Trump, ponovo će doživeti neuspeh. Međutim, uzevši u obzir ozbilјnost ovih informacija i opasnost koju  agresija na Venecuelu predstavlјa za naš narod, naše društvo i mir u regionu, predsednik Maduro smatra da je potrebno da međunarodna zajednica bude svesna ovih činjenica i upozorava da su pomenuti planovi na putu realizacije.

Uprkos ovoj agresiji Trampove administracije, Venecuela ponovo potvrđuje spremnost na otvoren i iskren dijalog sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, u cilјu pronalaženja rešenja za odnose između dveju nacija i postizanja međusobnog razumevanja i mirnog suživota.

Venecuela će prevazići ovu novu zaveru. "Mi govorimo da upozorimo našu zemlјu i ceo svet i poručimo da je Venecuela spremna. Venecuelanska demokratija neće ustuknuti. Mi, Venecuelanci, nećemo kleknuti, nećemo se predati, mi ćemo se boriti i osigurati Venecueli mir i demokratiju“, potvrdio je predsednik Maduro.

Na konferenciji za novinare predsednik Maduro je podržao politiku mirnog rešavanja sukoba, spremnost Venecuele da se uklјuči u međunarodni dijalog i njene stavove koji se tiču vojnih pitanja i nacionalne bezbednosti. "Venecuela nikada neće naneti štetu nekoj zemlјi ili nekom narodu. Nikada u svojoj istoriji nismo tako nešto uradili, pa nećemo ni sada. Ali oni koji veruju da mogu da napadnu Venecuelu i prođu nekažnjeno, grdno se varaju. Pa šta oni misle? Da ne postoji niko ko će se žrtvovati za ovu zemlјu? Da ne postoji niko ko će je braniti? Bolјe bi im bilo da se ne prevare u proceni, jer ćemo im očitati lekciju koju nikada neće zaboravili. Očitaćemo tim desničarskim maloumnicima lekciju o dostojanstvu, ali i o sili, bilo da su iz Brazila, Kolumbije ili odakle god ", izričit je Maduro.

Prošlo je doba kolonijalizma. Venecuela se neće saginjati pred onima koji žele da nametnu neokolonijalizam. Mi živimo u epohi nezavisnosti, demokratije i slobode. "Nećemo kleknuti. Nećemo se predati ni danas, ni nikad. Američki imperijalizam i Bela kuća moraju to da znaju!", rekao je Maduro na pomenutoj konferenciji za štampu.

Dan 10. januar 2019. označiće početak novog, legitimnog i ustavnog predsedničkog mandata. To je bila suverena odluka venecuelanskog naroda i mi ćemo učiniti sve da se ta odluka ispoštuje. Venecuela će nastaviti da prevazilazi sve zavere prateći put mira i demokratije

Komentar (0) Hits: 10550

Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo kvalitetnije imaće manje čitalaca. Koji je smisao ozbilјnog rada kada je sve veći broj lјudi nepismen i kada je ozbilјna knjiga postala strašilo sa kojim kapitalistička propagandna mašinerija plaši lјude?
Izvorište samosvesti ovog rada nije filozofija, već konkretna priroda savremenog sveta. Svetom je zavladao kapitalizam koji se zasniva na destruktivnom redukcionizmu koji ima totalitarni karakter. Sve se odvija van čoveka i protiv čoveka. Svet je postao smrtna opasnost za čoveka. Čovečanstvo preživlјava tako, što kapitalizam uništava temelјe na kojima se zasniva lјudski opstanak. Sve je podređeno sve bržem obrtu kapitala koji ima destruktivni karakter. Čovek nije više samo radna životinja, već je postao oruđe kapitalizma za uništavanje robe i kontejner u kojem nestaju sve otrovniji surogati kapitalističke civilizacije. Istovremeno, sve ono što pruža mogućnost da se iskorači iz kapitalističke civilizacije i stvori humano društvo biva uništeno.
Svake godine u najrazvijenijim kapitalističkim zemlјama Zapada preko milijarde tona hrane bude bačeno da bi se očuvale cene proizvoda i na taj način kapitalistička ekonomija. Milioni neupotreblјenih automobila sklonjeni su na napuštene aerodrome da bi se na tržištu stvorio prostor za nove modele. Proizvodi se tako da proizvodi što pre propadnu. Vojna industrija troši ogromne ekonomske i naučne resurse, istovremeno izazivajući ratove koji uništavaju čitave narode i stvaraju ekološku pustoš. Sve veći broj nuklearnih elektrana i sve veći broj sve dramatičnijih nuklearnih havarija prete da desetkuju čovečanstvo i živi svet. Sve otrovnije hemikalije truju zemlјu, vodu, vazduh i na taj način uništavaju bilјni i životinjski svet. Svet se približava crvenoj ekološkoj liniji čijim prekoračenjem je sudbina čovečanstva zapečaćena.
Destruktivno bezumlјe jedan je od najpogubnijih proizvoda savremenog kapitalizma. Kapitalizmu nije potreban uman čovek koji će se rukovoditi humanističkim vrednostima i volјom da spreči uništenje života na Zemlјi, već malograđanin koji je sveden na radno-potrošačkog idiota. Najvažnija odlika malograđanske svesti je odbacivanje uma. U krajnjem, radi se o obračunu s emancipatorskim potencijalima građanskog društva i odbacivanju odgovornosti za uništenje sveta.
Sprečiti lјude da shvate suštinsko tako što će marginalnom biti data suštinska i spektakularna dimenzija predstavlјa najvažniji zadatak javnih medija i industrije zabave. Na delu je sve agresivnija „duhovna“ sfera kapitalizma koja se pojavlјuje u obliku „rijaliti“ programa, filmova, TV serija, kompjuterskih igara, horoskopa, sportskih i muzičkih spektakala, ezoterije, proročanstava, religija i sekti, „teorija zavere“, kosmološke mistike i „vanzemalјaca“... Sve je to začinjeno alkoholom, drogama, nasilјem, pornografijom, pederastijom i pedofilijom... Kapitalizam ne uništava lјudima samo moć rasuđivanja i vizionarsku svest, već svodi lјude na patološke ništarije.
Ukidajući emancipatorsko nasleđe čovečanstva i time njegov istorijski razvoj kapitalizam nameće način mišlјenja koji se zasniva na mehanicističkom materijalizmu. On predstavlјa obračun kako s naturalističkim, tako i sa istorijskim materijalizmom i u tom kontekstu s čovekom kao umnim i vizionarskim bićem. Sve manje lјudi je u stanju da napravi razliku između pojavnog i suštinskog, lažnog i istinitog, bitnog i sporednog, uzroka i povoda, prošlosti i istorije, drugosti i novuma, jednakosti i jednoobraznosti, inteligencije i uma, formalno-logičkog i dijalektičkog, progresa i progresizma, istinitog i istinskog, stvarnog i iluzornog, pravednog i pravičnog, utopijskog i utopističkog... Istovremeno, kulturno nasleđe čovečanstva postaje nedostupno sve većem broju lјudi jer ne mogu da ga shvate. Ne radi se samo o tome da lјudi imaju zakržlјali, već na kapitalistički način degenerisani um. To se, pre svega, odnosi na „tehničku inteligenciju“ koja je nosilac kapitalističkog „progresa“. U konačnom, radi se o mentalnom izobličenju lјudi i stvaranju destruktivnih fah-idiota.
Religiozna svest uslovlјena je svetom u kojem čovek živi i prirodom na kapitalistički način degenerisanog čoveka. U savremenom svetu teorije o „apokalipsi“ i „rajskim vrtovima“ predstavlјaju dolivanje ulјa na vatru koja spalјuje svet. U javnosti su sve prisutniji „dušebrižnici“ koji pozivaju lјude da se „okrenu sebi“ i „nebeskim svetovima“.Kakav je smisao „okretanja sebi“ kada kapitalisti sve bespoštednije uništavaju svet i kada je jedina mogućnost da čovečanstvo opstane da se lјudi ujedine i unište kapitalizam? Da li čovek treba da se suprodstavi zlu koje sve dramatičnije dovodi u pitanje opstanak čovečanstva, ili treba da se prepusti religioznim iluzijama koje mu obećavaju „večni život“ na nebu?
Naučnici koji su lojalni kapitalizmu ubeđuju lјude da je život na Zemlјi pri kraju i da čovečanstvo treba da se odseli na neku drugu planetu. Na taj način, oni sugerišu čovečanstvu da je uništenje čovečanstva neminovnost. Oni ne sagledavaju čovečanstvo kao zajednicu lјudskih bića koji imaju pravo na život i slobodu, već ga sagledavaju polazeći od slike čovečanstva koju stvara kapitalistička propagandna mašinerija. Čovečanstvo je svedeno na gomilu bezličnih štetočina koje zaslužuju da budu uništene. U toku je egzistencijalni redukcionizam i u tom kontekstu ukidanje lјudskosti koja se pojavlјuje kao lјubav, solidarnost, bliskost, estetsko, požrtvovanost, mudrost, roditelјska lјubav i nega, istoričnost, slobodarsko, autentična društvenost... Istovremeno, kapitalizam uništava porodicu i stvara bespolnog čoveka. Hrišćanski teolozi na Zapadu idu dotle, da menjaju sadržaj Biblije i prilagođavaju ga na kapitalistički način degenerisanom čoveku. „Bog“ više nije „otac“, već je obezlična spodoba koja je lišena stvaralačkog Erosa.
Uništavajući čoveka kao polno biće kapitalizam uništava čoveka kao emancipovano prirodno biće i time raskida vezu čoveka sa prirodom. Čovek sagledava sebe posredstvom modela čovekobivstva koji je proizvod kapitalizma, a to znači tehničke civilizacije. Porodica se ne zasniva na osobenostima čoveka kao emancipovanog prirodnog bića, već na denaturalizovanim „partnerima“ i na tehničkom proizvođenju i usvajanju dece. Princip „usvajanja dece“, koji se zasniva na kupo-prodajnom odnosu, ukazuje na svu monstruoznost homoseksualnog projekta budućnosti. On podrazumeva podređivanje biološkog opstanka društva duhu kapitalističke reprodukcije. Deca gube odlike lјudskih bića i postaju roba na tržištu - poput stoke i stvari. „Usvajanje dece“ ne zasniva se na humanim motivima, već na potrebi za posedovanjem i manipulisanjem lјudskim bićima. „Usvajanje dece“ postao je legalni zločin.
Obračun s „tradicionalnim čovečanstvom“ predstavlјa jednu od najpogubnijih posledica kapitalističkog „progresa“. Taj proces ne podrazumeva samo promenu odnosa između lјudi i sterilisanje njihovih životvornih sposobnosti, već i ukidanje kulturnog nasleđa, a to znači običajnih, moralnih, religioznih i pravnih normi koje se zasnivaju na očuvanju porodice i obezbeđivanju društvenih uslova za stvaranje zdravog potomstva – bez čega nema budućnosti. Kada se ima u vidu značaj koji u istoriji ima porodica i tradicionalni odnosi između lјudi, nametanje homoseksualnih odnosa i lišavanje dece prava i mogućnosti da imaju oca i majku (a time i mogućnosti da imaju druge članove tradicionalne porodice), predstavlјa zapravo obračun s celokupnim kulturnim nasleđem čovečanstva i samim tim obračun s istorijskom samosvešću.
Sterilisanje čoveka kao životvornog bića i na taj način ukidanje čoveka kao prirodnog bića podrazumeva radikalno nov odnos prema telu čoveka i time prema čoveku kao prirodnom i lјudskom biću, kao i prema prirodi. Umesto oplemenjujućeg odnos prema telu, i time prirodi koja je „anorgansko telo čoveka“ (Marks), uspostavlјa se instrumentalni odnos prema telu. Svaki deo tela koji može da bude upotreblјen postaje sredstvo seksualnog opštenja. Kada se ima u vidu da je telo čoveka izvorište i nosilac njegove lјudske samosvojnosti, instrumentalizovanje tela istovremeno podrazumeva instrumentali- zovanje čoveka kao lјudskog bića.
Više se ne pravi razlika između normalnih i patoloških međulјudski odnosa i u tom kontekstu između normalnih seksualnih odnosa i seksualnih perverzija. Jedini kriterijum na osnovu kojeg se određuje „normalno“ ponašanje je da li ono doprinosi integraciji čoveka u kapitalizam. Umesto opšte-lјudskih principa koji pružaju mogućnost da se uspostavi kritička distanca prema nelјudskom, nudi se „tolerancija“ koja podrazumeva prihvatanje najgorih oblika degradiranja čoveka na nečoveka. U konačnom, princip „Pare ne smrde!“ ukinuo je sve druge principe i postao neprikosnoveni egzistencijalni i vrednosni princip kapitalizma.
Kapitalizam ne može da se obračuna s pogubnim posledicama koje stvara putem demokratskih metoda i institucija. U toku je ukidanje građanskih sloboda i uspostavlјanje kapitalističke diktature. Sve je očiglednije da je fašizam stisnuta pesnica kapitalizma u krizi i kao takav samo jedan od političkih pojavnih oblika kapitalizma. U toku je uspostavlјanje savremenog totalitarizma koji nema samo genocidnu, već i ekocidnu prirodu. Savremena „volјa za moć“ (Niče) postala je volјa za apsolutnom vladavinom nad lјudima i prirodom i podrazumeva da je čovek u potpunosti lišen lјudskosti i prirodnosti. To nije samo volјa za pokoravanjem, već volјa za uništavanjem lјudi i živog sveta. Ona se zasniva na prirodi kapitalizma kao totalitarnog poretka destrukcije i posredovana je tehnikom koja ima destruktivnu moć.
Uništenje životne sredine i biološke reprodukcije u najrazvijenim kapitalističkim zemlјama predstavlјa najvažnije izvorište savremenog fašizma. Teza da je „prenaselјenost planete“ glavna opasnost za opstanak čovečanstva stvara na Zapadu genocidnu histeriju koja uslovlјava da teorija o „zlatnoj milijardi“ dobija sve veći broj pristalica. Zapravo, uništenje sve većeg broja lјudi postaje osnovni uslov za preživlјavanje sve manjeg broja lјudi.
Ubrzani proces automatizacije i robotizacije, koji se zasniva na sve bržem obrtu kapitala i principu produktivističke efikasnosti, stvara ne samo uslove za razvoj ideologije koja se obračunava s čovekom kao lјudskim i prirodnim bićem, već dovodi do ukidanja sve većeg broja radnih mesta i time do „viška radnika“. Teorija o „zlatnoj milijardi“ ne podrazumeva samo uništenje milijardi „prekobrojnih“ u svetu od strane najmoćnijih kapitalističkih država, već i uništenje stotine miliona radnika u najrazvijenijim kapitalističkim zemlјama koji su postali „tehnološki višak“. Radnici su potencijalno najveća opasnost za kapitalizam i kapitalisti će učiniti sve što je u njihovoj moći ne samo da spreče njihovo političko organizovanje i političku borbu, već i da ih istrebe. Radi se, zapravo, o obračunu kapitalista s „običnom“ radničkom populacijom („plave kragne“), s tim što je najkvalifikovaniji deo radnika („bele kragne“), kao neophodna i na toj osnovi privilegovana radna snaga, saveznik kapitalista u obračunu s „plavim kragnama“.
Uništenje „prekobrojne“ radničke populacije je završni čin klasnog obračuna kapitalista s radnicima u uslovima postajanja kapitalizma totalitarnim destruktivnim poretkom. Jeftina i smrtonosna droga, alkohol i duvan, ukidanje odgovarajuće zdravstvene nege i sve otrovniji medikamenti, sve otrovnija hrana i voda, sve lošiji opšti životni uslovi, uništena prirodna sredina i intenzivno zaprašivanje stanovništva sve otrovnijim hemikalijama, otrovne vakcine i izazivanje epidemija, totalno kriminalizovanje radničke populacije... - sve su to oblici genocida nad radničkom klasom koji je u toku.
Obračun s „viškom čovečanstva“ suziće tržište. To će biti nadomešteno ubrzanim procesom potrošnje i time destrukcije proizvoda. Istovremeno, proizvodi će imati sve ekskluzivniji karakter. Cilј stratega najrazvijenijih kapitalističkih zemalјa je da na Zemlјi živi „optimalan“ broj lјudi koji će imati sve konfornije tehničke uslove života, i koji će imati sve duži životni vek. Za njih će raditi sve veći broj sve usavršenijih robota - koji se neće boriti za slobodu i opstanak. Radi se, zapravo, o stvaranju ovozemalјskog tehnički ustrojenog „raja“ za svetsku kapitalističku „elitu“.
Čovek je svetovno biće i priroda sveta uslovlјava prirodu čoveka. Svet nije samo izvorište čulnih utisaka i u tom smislu mimetičko okruženje, već priroda i ritam svetovnog dešavanja uslovlјavaju telesno i mentalno funkcionisanje čoveka. Sam na kapitalistički način degenerisani život postao je uništenje čoveka kao lјudskog i prirodnog bića. Savremeni „čovek jedne dimenzije“ (Markuze) sveden je na destruktivno biće. Zapravo, čovek je izgubio lјudske odlike i postao bezdimenzionalna kapitalistička nakaza.
U toku je totalitarna redukcija čoveka na ne-čoveka. Kapitalizam ne primorava samo čoveka da se ponaša kao mehanički deo industrijskog procesa rada i na taj način ga telesno deformiše (Marks), već ga genetski izobličava i sakati kao živo biće. Kapitalizam ne samo da dehumanizuje čoveka, već ga denaturalizuje, što znači lišava ga osobina koje su svojstvene živim bićima. Radi se o kapitalistički izazvanoj mutaciji čoveka od prirodnog i kulturnog bića u radno-destruktivni (potrošački) mehanizam. Čovek nije samo putem kapitalističkog tržišta „opredmećen“ (Marks), već je postao, kao radnik i potrošač, saučesnik u uništavanju sveta.
Uništenje prirode podrazumeva uništenje tela kao životvorne celine, čula, nervnog sistema, prirodnog ritma rada organizma, reproduktivne sposobnosti, stvaralačkih potencijala tela... Istovremeno, kapitalizam mentalno degeneriše lјude. Stotine miliona građana na Zapadu pati od depresije, anksioznosti i drugih psihičkih obolenja koja postaju izvorište najtežih oblika društvene patologije. Najpogubniji efekat koji stvara kapitalistička propagandna mašinerija je uništenje moći rasuđivanja i pretvaranje lјudi u potrošačku gomilu. Istovremeno, sam potrošački način života postao je na kapitalistički način degenerisani oblik realizovanja čoveka kao političkog bića. Živlјenje potrošačkog načina života je najvažniji način na koji čovek iskazuje lojalnost kapitalizmu.
Kapitalizam proizvodi degenerisanu društvenost i svodi lјude na masu obezličenih idiota. Redukcija i degeneracija lјudskog dovodi do stvaranja usamlјeničkog beznađa koje proizvodi najgore oblike društvene patologije. Droga, alkohol, medikamenti, proždiranje sve većih količina sve zatrovanije hrane, sve krvavija i destruktivnija industrija zabave... Ljudi koriste kompenzacione mehanizme koje im nameće kapitalizam koji imaju destruktivan karakter i koji samo ubrzavaju proces uništenja čoveka. Međulјudski odnosi gube humani sadržaj i bivaju svedeni na „komuniciranje“ putem tehničkih sredstava koje se svodi na „slanje poruka“ u vidu pregršta reči i najprimitivnijih simbola. Čovek je čoveku postao tehničko sredstvo za zadovolјavanje privatnih interesa i patoloških potreba. Destruktivna svetovnost uslovila je da čovek postane atomizovano i destruktivno biće i kao takav smrtni neprijatelј drugom čoveku.
Pretvaranje potrebe za životom u potrebu za uništavanjem predstavlјa završni oblik kapitalističkog degenerisanja čoveka. Kapitalizam preobražava urođenu životnu agresivnost čoveka kao životvornog bića u potrebu za uništavanjem i na taj način omogućava razvoj destruktivnih potencijala kapitalizma. Destruktivne „potrebe“ postaju vučna snaga u razvoju kapitalizma. Destrukcija je postala kompenzacioni mehanizam sa kojim čovek beznadežno pokušava da „reši“ probleme koje stvara usamlјenost, egzistencijalni strah, depresivnost, beznađe... - i na taj način samo doprinosi razvoju procesa koji uzrokuju nesreću. Biti konformist danas znači prilagoditi se kapitalizmu kao destruktivnom poretku i na taj način postati destruktivno biće. Kada se ima u vidu destruktivno ludilo koje vlada u najrazvijenijim kapitalističkim zemlјama, nameće se zaklјučak da je kapitalizam prekoračio antropološku granicu do koje je Marks došao sa svojom idejom „otuđenja“ i uspeo do te mere da degeneriše čoveka, da su njegove destruktivne „potrebe“ postale snaga koja ga pokreće i koja daje smisao njegovom životu.
U toku je hiperprodukcija virtuelnih svetova. Svuda oko nas lebde šareni baloni koji nose iluzije koje stvara kapitalizam. Nјih na nebu ne drži helijum, već potreba na kapitalistički način degenerisanih lјudi za iluzijama. Nema više reči o „bolјoj budućnosti“ i „srećnom svetu“. Sve se čini da čovek ne stekne kritički odnos prema svetu, već da mu se prilagodi i na taj način postane saučesnik u uništavanju sebe kao humanog i prirodnog bića, kao i života na Zemlјi. To je najpogubnija prevara u kojoj malograđani, ti fanatici kapitalizma, svesno učestvuju jer na taj način beže od odgovornosti za uništenje sveta.
Kapitalistički mediji stvaraju egzistencijalno beznađe i na taj način doprinose razvoju destruktivnog ludila. Sve veći broj lјudi veruje da će svet uskoro propasti i da treba da iskoriste vreme koje im je preostalo da „još nešto dožive“ i na taj način zaborave na apokalipsu. Radi se o „sindromu Titanik“: brod tone – muzika je sve jača. Nezainteresovanost za opstanak čovečanstva je najpogubnija posledica kapitalističkog degenerisanja čoveka.
Sve je realnija opasnost da će kapitalizam do te mere da izvitoperi čoveka, da on više neće moći kao autentično prirodno i lјudsko biće da poima svet i odnosi se prema njemu. Ukoliko u dogledno vreme čovečanstvo ne uništi kapitalizam, zakasnela reakcija biće beznadežna pobuna na kapitalistički način degenerisanih lјudi: onih koji su rođeni u retortama, koji ne znaju šta je lјubav i odgovornost za drugo lјudsko biće, sadista i mazohista, psihotičara, fanatika i ubica, prostitutki i makroa, pedofila i sodomista, satanista i manijaka... Pobuna onih koji nikada nisu pročitali knjigu, koji nemaju istorijsku samosvest, koji mogu da piju samo koka-kolu i jedu junk-food, koji ne mogu da zaspu bez sedativa i koji ne mogu da ustanu bez droge... Pobuna epileptičara i šizofreničara, pijanica i skitnica, sifilističara i sidaša koji se nalaze u smrtnoj agoniji... Nјihova pobuna neće se zasnivati na humanim motivima, već na najsurovijoj borbi za opstanak. Biće to pobuna kapitalističkih degenerika koji će se boriti do istreblјenja da bi se dočepali konzerve koka-kole i doze heroina...

Komentar (0) Hits: 14217

Dok poĉinjem da pišem ove redove, pratim vesti i osećam da sam zapravo pomalo egoista što vam traţim da izrazite solidarnost prema nama, prema mojoj Bolivarskoj revoluciji, prema mom herojskom narodu, koji piše istoriju otpora prema svakojakim agresijama imperijalizma, cionizma i domaćih plaćenika koji prodaju otadţbinu onom ko više plati.

Zašto osećam da sam egoista? Zato što nije samo nama potrebna solidarnost. Ona je potrebna narodima Palestine, Sirije, Iraka, istoĉnog dela Ukrajine i drugim narodima koji se herojski suprotstavljaju severnoameriĉkoj i evropskoj vojnoj agresiji umotanoj u veo po njenoj meri, veo koji proizvodi strah, razaranje i smrt – u veo NATO-a.

Postoje razliĉiti vidovi imperijalistiĉkih i cionistiĉkih agresija: medijska, politiĉka, finansijska, ekonomska, akademska, psihološka, vojna. Nisam struĉnjak za tu temu, ali mogu postojati i druge, mogu se primenjivati individualno ili u raznim kombinacijama, a sve sa ciljem da se brane interesi multinacionalnih kompanija za koje ne postoje zemlje ĉiji suverenitet treba poštovati, ne postoji meĊunarodno pravo niti meĊunarodni organi, sve njih su pretvorili u marionete koje kontroliše Bog Dolar. Uz iskustvo iz „herojske“ pobede u Vijetnamu, SAD sada kroz vojnu agresiju bombarduje, proba novo vazdušno oruţje, šalje plaćeniĉke organizacije i navodno šalje pomoć narodima dok zapravo izaziva graĊanski rat.

Opširnije...
Komentar (0) Hits: 14675

0Povodom situacije da je bivši košarkaš, a sadšnji predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, bez pogovora, poslušno prihvatio odluku MOK-a (Međunarodni Olimpijski Komitet), da se Republika e Kosovës primi u članstvo MOK-a, neko je prikupio i spojio sa Ju Tjubea neke bitne detalјe o tome šta je Duci ranije govorio o Divcu i Kosmetu, tako da to možete viditi i čuti u donjem probranom video prilogu. I da podsetim još jednom, Duci će u subotu 13.12.2014. biti gost kod Olivere Miletović na TV Palma Plus, u emisiji "Pitanja i odgovorui" koju ona uređuje vodi, a pored ostalopg, biće reči i o ovom najnovijem Divčevom, STRAHOVITOM "zakucavanju-protivničkog koša!!"

Link ka video prilogu na YouTube
Video prilog možete skinuti preko ovog sajta.

Evo da i ja dam neki svoj komentar na ovo Divčevo strahovito "zakucavanje" grobarskog sanduka Srbima i Srbiji, koji se s puno pažnje, puženja, služenja i gmiženja, pravi s dolaskom petooktobaraca na vlast! I od bivših, i od sadašeih šibicara, koji se tretiraju kao nekakva "elita", "demokrate" koji "brinu o narodu"...

Tunga tjeta šoku Divac!

Tači ti se mnogo zahvalјuje na poštovanju suvereniteta Republika e Kosovës!
Nudi ti da budeš doživotni predsednik Olimpijskog komiteta Republika e Kosovës!

Ti si po rastu zaista div, Divac ... ali si moralni pigmejac i patulјak!!
Prodaješ nas Divac, kao da smo čips, a ne slobodarski narod! Srbi!

A šta bi drugo i uradio jadni čoveče, dresura je uradila svoje, ti si "samo običan sportista" koji je "navikao da sluša" trenere: "Trči", "trčiii..." ... "odmah uđi u reket ... "skoči, i silovito zakucaj!"

Opširnije...
Komentar (0) Hits: 15597

11kke-rally-athensJuče 29.novembra je u atinskoj Opštini Kesarjani na ponovljenim opštinskim izborima pobedu odneo kandidat Komunističke Partije Grčke (KKE) Ilijas Stamelos. Tako će Kesarjani uz Petrupoli i Hajdari postati treća atinska Opština u kojoj su birači izglasali kandidata iz redova KKE.
Stamelos je sa 51,52 % glasova pobedu odneo nad kandidatom popularne levičarske partije SYRIZA koja se sve vise udaljava od izvornog radikalnog levičarstva i sve više liči na socijaldemokratske partije tipa nekadašnjeg PASOK-a, čiji je uostalom veliki deo članstva i funkcionera prešao u SYRIZU utičući tako na njeno delovanje.
Ilijas Stamelos je četvrti po redu gradonačelnik komunista izabran od strane stanovnika Kesarjanija, kvarta koji je tradicionalno vezan za otpor i vrednosti ideje o jednakosti i slobodi. Kesarjani je poznat u novijoj istoriji po streljanju 200 komunista i ljudi privrženih idejama komunizma od strane nemačkih okupatora 1. maja 1944. u znak odmazde zbog smrti jednog nemačkog oficira u lakoniji. Sam kvart je nastao naseljavanjem izbeglica iz Male Azije koji su tu našli utočište 1922.

Ilijas Stamelos je u svojoj izjavi povodom izborne pobede naglasio kako će ’’ biti u prvim redovima borbe’’.
’’Nastavićemo (svoje delovanje prim. autora) sa još više upornosti, ono što je prioritet danas jeste zajednička borba u vezi sa gorućim problemima siromašnih, narodnih masa, nezaposlenih, omladine. Bićemo na putu borbe, na prvoj njenoj liniji i zajedno ćemo moći da uspemo’’, jedan je deo Stamelosove izjave koju su preneli portal 902 i ’’Rizospastis’’.

Opširnije...
Komentar (0) Hits: 12558

Krleza - kpsDanas bi se slavilo. Ne znam koliko je savršena ili nesavršena ona , moja prošla domovina bila, ali barem nisam čitala naslove tipa ''Soraja je glodar'', niti sam bila bombardovana nabotoksiranim razmišljanjima kvazi zvezde i kvazi-instant-intelektulake J.K. ...

Doduše, bilo je mnogo onih koji su bili povlašćeni, ali bilo je ipak zakona i reda. Mogu danas da prekrajaju istoriju, da slave kralja koji je zbrisao u London odnoseći tone narodnog zlata i iz slobodne zavetrine pretio Titu i komunistima i huškao neuravnotežene nacionaliste da progone sopstveni narod u ime kralja & co., ali da su gazde itekako dobile ''po tamburi'' -jesu, da je ipak narod imao u svojim rukama svoju sudbinu - jeste. Možda ne uvek onoliko koliko bi trebalo, ali ni izbliza nije bilo ovakvog fizičkog i duhovnog iživljavanja nad običnim ljudima koji nisu stigl, ili mogli da postanu lekari, inženjeri, intelektualci raznih profila. U Jugi je i čistačica imala vikend, kupovala redovno cipele, išla kod frizera i niko nije radio ''zato da bi radio'' i ''zato što se mora raditi'', već su ljudi radili za stvarnu, opipljivu platu...!!!

Da je ostalo one tvorevine možda danas ne bi bilo potrebe da se raspemo kao što smo se rasuli... Da je ostalo imalo svesti i klasne rasvešćenosti koju nam je ponudila Jugoslavija, možda bi danas mogli da govorimo o tome kako ćemo svinje poslati tamo gde im je i mesto, ali ovako....

Na današnji dan 29.XI su na oslobođenoj teritoriji osnovali Jugoslaviju, danas na isti taj dan mi moramo da progutamo sve ono što nije za gutanje i budemo sretni ako se zaposlimo u nekoj prodavnici za 12.000 dinara u kojoj će nam 'bati mater prvo gazda, a onda i mušterije, moramo da budemo sretni ako uopšte jedemo. Ako na hleb još nešto i namažemo - e,  onda je bal! Ona tetkica-čistačica iz predhodnog pasusa,  da kojim slučaj ''doluta'' u ovaj pasus,  na mestu bi umrla. Od infarkta.

Opširnije...
Komentar (0) Hits: 12527

US-manufacturing-1024x680Osnovno ideološko oružje u restauraciji kapitalizma na ovim prostorima jeste tvrdnja da privatni preduzetnici, raspršeni u mikro i malim preduzećima, predstavljaju motor tržišne ekonomije. To je toliko ponavljana priča da je ona postala opšte mesto u štampi, literaturi, ekonomskim udžbenicima, programima raznih političkih stranaka, pa i u svakidašnjim razgovorima ljudi.

Međutim, svako od nas imao je prilike za poslednjih dvadeset i pet godina, od kada je počela poplava privatnog preduzetništva na našim prostorima, da se uveri koliko je to u stvari jedan mit. Nedavno istraživanje Jessie Hagen-a iz U.S. Bank, pokazalo je glavne razloge zašto firme propadaju u Sjedinjenim Državama. Trebalo bi se prisetiti da je bilo 593.000 novo otvorenih preduzeća u Americi u 2003. godini, ali i 520.000 zatvorenih, što samo po sebi govori o tome koliko je kapitalizam nestabilan privredni sistem (pita li se neko šta u tom tržišnom komešanju radnici treba da rade kada gube posao, mogu li se prekvalifikovati za novi posao, odgovara li im da se sele iz mesta u mesto, mogu li da zadrže plate koje su imali, kako to utiče na njihove troškove života, kako se sve to uopšte odražava na njihove porodice?).

Istraživanje je predstavilo dvanaest glavnih razloga zašto preduzeća propadaju. U zagradama su prikazani procenti koji pokazuju koliko navedeni činilac utiče na nestanak jedne firme....

Opširnije...
Komentar (0) Hits: 12770

Još članaka...

decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 8076
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 8149
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 14217
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 7943
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo