26
uto, okt

Iz domaće štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

okupacione_snagePriština – Kako navode naši izvori bliski Euleksu, sve je već spremno da nelegalne šiptarske strukture postave svoje ljude na prelazima Jarinje i Brnjak. Po tom planu, prelaz Jarinje biće otvoren samo za putnički saobraćaj, dok će Brnjak, uz redovan putnički saobraćaj, biti otvoren za uvoz i izvoz komercijalne robe.

Do ovakvog rešenja nelegalne šiptarske strukture su došle oslanjajući se na procene da u blizini Brnjaka ne postoji alternativni magistralni put, kao što je to slučaj sa prelazom Jarinje. Nelegalne šiptarske strukture su vodile računa i o smanjenju troškova prevoznika iz Crne Gore, preko čije će teritorije stizati roba iz Hrvatske i Slovenije. Prema nezvaničnim informacijama, na moguće rešenje da Brnjak bude jedini prelaz preko koga će se transportovati komercijalna roba, odlučujuću uticaj, uz crnogorske biznismene, ima Turska, koja planira da najveći broj svojih predstavništava registruje u Novom Pazaru.

Ono što je sasvim sigurno dogovoreno, jeste da će, uz Euleks supervizore, bili raspoređeni šiptarski službenici, sanitarni, tržišni, veterinarski, kao i svi drugi inspektori. Njihov izbor već je završen, potvrđeno je „Pravdi“ iz izvora bliskih Hašimu Tačiju. Naši izvori navode da termin sprovođenja odluke o zaposedanju administrativnih prelaza biti donet tek pošto novi komandant Kfora Erhard Drevs dobije zeleno svetlo iz Napulja i Brisela da povuče naredbu o ukidanju vojne uprave uz administrativnu liniju.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 8214
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 8302
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 14413
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8087
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo