29
pet, mar

Iz domaće štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

nnszBEOGRAD - Novi sindikat Kliničkog centra danas je demantovao navode direktora te ustanove Miljka Ristića o "velikoj sindikalnoj pljački" istakavši da će sadašnjeg direktora, inače bivšeg sindikalnog kolegu tužiti zbog toga.

Predsednik Novog sindikata te ustanove Živorad Mrkić rekao je na konferenciji za novinare da navodi Ristića koje su preneli neki mediji da su "sindikati od Kliničkog centra uzeli 700.000 evra" apsolutno nisu tačni.

On je naveo i da Ristić, koji je zamrznuo funkciju potpredsednika Gradske organizacije Novog sindikata kada je postao direktor zna da se na sindikalni račun uplaćuje samo sindikalna članarina, a da još od 1999. uprava nema tu obavezu.
Mrkić je naveo i da on kao i ostali sindikalni funkcioneri primaju uz platu i zakonsku nadoknadu za sindikalni rad kao i da imaju rešenje o slobodnim satima za te aktivnosti kao što ih je imao i Ristić.

On je optužbe protiv Ristića "za loš rad i uništavanje" Kliničkog centra sistematizovao u sedam tačaka obilnog materijala koji je podeljen novinarima. Među tim materijalima je i obaveštenje o pokrenutih 321 tužbi protiv uprave Kličnog centra, jer nije primila u stalni radni odnos zaposlene koji rade na određeno vreme, a ispunjavaju zakonske uslove za to.

nnszBEOGRAD - Novi sindikat Kliničkog centra danas je demantovao navode direktora te ustanove Miljka Ristića o "velikoj sindikalnoj pljački" istakavši da će sadašnjeg direktora, inače bivšeg sindikalnog kolegu tužiti zbog toga.

 

Predsednik Novog sindikata te ustanove Živorad Mrkić rekao je na konferenciji za novinare da navodi Ristića koje su preneli neki mediji da su "sindikati od Kliničkog centra uzeli 700.000 evra" apsolutno nisu tačni.On je naveo i da Ristić, koji je zamrznuo funkciju potpredsednika Gradske organizacije Novog sindikata kada je postao direktor zna da se na sindikalni račun uplaćuje samo sindikalna članarina, a da još od 1999. uprava nema tu obavezu.
Mrkić je naveo i da on kao i ostali sindikalni funkcioneri primaju uz platu i zakonsku nadoknadu za sindikalni rad kao i da imaju rešenje o slobodnim satima za te aktivnosti kao što ih je imao i Ristić.On je optužbe protiv Ristića "za loš rad i uništavanje" Kliničkog centra sistematizovao u sedam tačaka obilnog materijala koji je podeljen novinarima. Među tim materijalima je i obaveštenje o pokrenutih 321 tužbi protiv uprave Kličnog centra, jer nije primila u stalni radni odnos zaposlene koji rade na određeno vreme, a ispunjavaju zakonske uslove za to.

Ristić je nedavno najavio da će pokrenuti postupak da se prekine s finansiranjem rada devet sindikata u toj ustanovi i najavio tužbu protiv čelnika Novog sindikata zbog narušavanja ugleda Kliničkog centra.

On je Tanjugu rekao da je nova uprava došla do "zaprepašćujućih podataka" da je mesečni sindikalni angažman ta ustanova plaćala 40.000 do 50.000 evra, što godišnje dostiže gotovo pola miliona evra, te da oko 300 članova svih tih sindikata ima veća primanja nego što dopušta njihova stručna sprema.

Kao ekstremne naveo je primere vođe Novog sindikata (Živorad Mrkić i Mirjana Baucal), bračnog para čije su mesečne zarade neprimerene kvalifikacijama i poslu koji obavljaju.

httpv://youtu.be/WwoTXSUTKhk
Konferencija za štampu

Izvor: http://www.tanjug.rs

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10225
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10451
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17455
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9720
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo