24
sub, feb

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Srbija je dovođenjem kleptokrata na vlast postala deo organizacije koja je stvorena samo s jednim ciljem - da pogoduje isključivo krupnom kapitalu i njegovim povlaštenim elitama. Sve drugo je garnirung kojim se sakriva suština.

Srbi su odavno izgubili veru u “demokratske procese” i ovakvu demokratiju. Nama nije do izvršavanja "građanske dužnosti", jer već dugo vremena ne verujemo ni političarima, ni institucijama, ni izborima, ni bilo kojem drugom obliku participativne demokratije na najvišem nivou. Nemamo veru u njih, jer znamo ko nas vodi i gde nas vodi. Srbiju možemo posmatrati samo kao koloniju koju vodi najgori ološ koji sa Srbijom i građanima Srbije nema nikakve dodirne tačke. Nikakvi interesi nama i njima nisu zajednički. Potpuno su antagonistički, a jedino pred izbore njihove laži postaju naše “istine”. Kolika je doza cinizma i prezira prema ovom narodu, vidi se sa gomile bilborda u kojima nam se nudi preokrenuta istina.Preokrenuta istina može biti samo laž i ništa više. Laži, garnirane parama raznoraznih lobija od šiptarskog do evrounijatskog, imaju samo jedan cilj RASTURANJE SRBIJE i NESTANAK SRPSKOG NARODA.

Vlast jednoglasno zagovara ulazak u EU,jer samo oni imaju interes da gurnu Srbiju u još dublje ropstvo, i da se zajedno sa lažnom opozicijom beskonačno održava na vlasti.

Ali postoji problem, isti problem koji apsolutna vlast ima već vekovima od kada je uspostavljen kapitalizam i lažna demokratija– potreban je suparnik ili barem nekakva vrsta opozicije. Ne nužno snažne opozicije, ali ona mora postojati. Zašto? Da narod slučajno ne pomisli kako živi u diktaturi.

Cilj moderne ”parlamentarne demokratije” u Srbiji je stvaranje privida da se na visokim ili relevantno visokim nivoima pojedine političke skupine stalno sukobljavaju oko ideologije. To nije ništa drugo nego najobičnija farsa i bacanje prašine u oči narodu. Jesu li svi isti? Pa zar to nije potpuno jasno vidljivo iz činjenice da gotovo ni jedna srtanka u Srbiji ( čast izuzeciima ) nije protiv ulaska u tor zvani EU. Koju razliku pronalazimo među njima? Crte lica? Zavičajni naglasak? Isti su apsolutno. Ljudi potpuno lišeni nacionalnih osećaja, tipovi bez ikakve milosti prema narodu kojem su nametnuti . i svi evrounijatski nastrojeni.

Ovaj fenomen nije svojstven samo Srbiji, nametnut je celoj Evropi, on je globalan. Svaka vlast je potpuno monolitna i uvijek deluje kao kolektiv, "različitosti" su obična predstava za mase. Izabrati "drugog" kandidata jednako je kao izabrati i prvog. Izbor između istog nije izbor. Samo Kurtu menja Murta, a tu je i poneki šiptarski lobista.

“Opozicija” i njeno prividno postojanje su ključni u gaženju demokratije kao humane ideje koja je do danas potpuno izgubila osnovni značaj. Time se već nebrojeno puta potvrđuje teza da demokratija ne postoji u kapitalizmu. Nje nema ni u međunarodnim odnosima, nje nema ni u procesima proizvodnje, pa kako je može biti u političkim okvirima države?

Bilo kakvim ulaskom u tamnicu naroda zvanom EU, Srbiji se smeši potpuno uništenje. Iskreno se nadamo da nas tamo nikada neće primiti,jer samo tako zadržavamo šansu da opstanemo kao narod i država. EU je stvorena voljom krupnog kapitala, a ne voljom naroda. Rezultat toga procesa je nedvosmisleno jasan. Bogati postaju još bogatiji, a svi ostali sve siromašniji. Jaz između jednih i drugih je sve veći, a takvo stanje ne može dugo da potraje. Ne zaboravimo da vlast korporacija na državnom nivou nužno produkuje totalitarizam fašističkog tipa.

Naravno, da bi EU bila prijemčiva srpskom narodu kao opcija,nužna je oblanda u vidu besomučne propaganda raznoraznih skotova koji savki dan truju narod lažima o EU kao raju na zemlji. EU se predstavlja kao kulturna i civilizovana, bogata,socijalno odgovorna, humana i pravedna itd itd, sve u superlativima. Time se skriva notorna činjenica da zapadnoevropski imperijalizam nikada nije bio agresivniji i suroviji u težnji da otme sve preostale resurse na ovome svetu,zajedno sa svojim patronom SAD.

Svojim očima smo gledali kako skotovi na vlasti evoluiraju u kleptokratsku oligarhiju koja je izvršila nemerljivu pljačku ovog naroda u saradnji sa njihovim zapadnim gospodarima.

U toj EU buja ekstremni nacionalizam koji uvek ide ruku pod ruku s krupnim kapitalom i vladajućim skotovima postavljenim od strane tog istog kapitala.Pošto će u EU zbog krize krupni kapital biti sve ugroženiji, tako će sve više jačati zapadnoevropski šovinizam. On je već uperen protiv stranaca u dotičnim zemljama, a kako to izgleda zna najbolje srpski narod koji je decenijama satanizovan na zapadu. Posledice su vidljive i svima nama jasne , sem ološu na vlasti. Verovatno su i njima jasne , ali pare su čudo.

U EU radnička prava se ukidaju, režu se plate, daju se masovni otkazi. Socijalne beneficije se redom smanjuju i nestaju. Sve vitalne institucije, od zdravstva do školstva, se privatiziraju. To je pravi program EU, uvek je takav bio i uvek će takav biti. Još ekstremnija rešenja vladajućih skotova u Srbiji osećamo na svojoj koži. Narodu kome je danas teško, sutra će biti još znatno teže.

Jedini spas, a ovde zaista nema alternative, je da promenimo ekonomsko -društveno uređenje i odbacimo kapitalizam i smestimo ga tamo gde mu je odavno mesto - na đubrište, da nam više ne smrdi.

Dođite i pridružite nam se da zajedno prekratimo teror manjine. Ako to ne shvatimo, ostaćemo slepi robovi krupnog zapadnoevropskog kapitala i njihove tvorevine zvane Evropska Unija. O nekom boljem životu u trećerazrednoj koloniji zvanoj Srbija, možemo samo da sanjamo.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10090
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10319
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17318
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9601
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo