16
uto, apr

Iz našeg ugla - KPS
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

demokratizacijaKrupan kapital u cilju očuvanja i uvećanja svoje imovine, a pre svega radi sticanja bezgranične moći, sve više i sve češće primenjuje taktiku "demokratizacije" sveta milom ili silom. Do sada je postalo očito kako se to radi , ali nije zgoreg sve to lepo nabrojati i podsetiti se.

"Demokratizacija" se odvija u više faza i traje godinama. Zbog čega se ona vrši? Ona ima za cilj pre svega ovladavanje prirodnim i privrednim resursima dotične zemlje, kao i pretvaranje dotičnih zemalja u kolonije zapada , a naroda tih zemalja u moderne robove.

 • Počinje sa sa temeljnom obradom podataka o dotičnoj zemlji (CIA), tražeći na taj način pukotine i slabe tačke društvenog jedinstva. Naročitno su pogodne višenacionalne zajednice, plemenske zajednice ili države koje imaju veliki broj emigranata u već "demokratizovanim" zemljama. (Jugoslavija/višenacionalna, Avganistan/plemenska, Irak/plemenska, Libija/plemenska) .

 • Onda se dotična zemlja medijski satanizuje, specijalni rat protiv rukovodstva te zemlje poprima čudovišne razmere, a takođe se jedan deo te nacije ( u slučaju bivše SFRJ to su Srbi ) satanizuje do krajnjh granica.

 

 • Zatim se iz mase emigranata ili iz redova disidenata, a vrlo često i od vrbovanih saradnika nacionalnih službi bezbednosti, biraju osobe koje po svojim (ne)kvalitetima odgovaraju svrsi razaranja i uništavanja nacionalne strukture. (Ima ih previše da bi smo ih sve naveli) 
 • otporOsnivaju se brojne takozvane " nevladine" organizacije na čijem se čelu nalaze plaćeni gadovi krupnog kapitala koji bez prestanka pljuju narod u kojem deluju. Naravno za takvu rabotu su neophodni "nezavisni" mediji koji će promovisati takvu ološ.  Mnoge takve organizacije nastavljaju da rade i onda kada se formira kvislinška vlast, ali sada imaju ulogu da kanališu, kontrolišu i usmeravaju rad takvih vlada na svim nivoima. (Fond za otvoreno društvo, Otpor itd.)
 • Parama zapada stvaraju se razna udruženja i političke stranke koje u svojim programima  izražavaju nezadovoljstvo stanjem ljudskih prava i traže "demokratiju" za dotičnui zemlju koju će naravno oni ostvariti.( DS, LDP, SPO, G17 ... itd)

 

 • Krupni zapadni multinacionalni kapital koi je  zainteresovan za ostvarivanje profita od razbijanja dotične države stvara fondove za finansiranje dotičnih "demokratskih" struktura. Ulažući na ovaj način, obezbedjuju sebi lavovski deo kolača od pljačke naroda i države. (Soroš/Rotšild, MMF, SB)

 

 • Nato_bombingPreko istorijskih, nacionalnih ili verskih suprotnosti izazivaju se netrpeljivosti, secesije, a kasnije i oružani sukobi uz učešće NATO-a kao faktora "stabilnosti i mira". (rat u prethodnoj Jugoslaviji, Pustinjska oluja, Milosrdni Andjeo, Odisejeva Zora)
 • Masovna bombardovanja uglavnom civilnih meta, genocid, razaranja privrede i infrastrukture, medija ,medijski rat i bezočno laganje, osnovne su karakteristike NATO kriminalnih operacija. Kasnije se većina tih zločina pripisuje legitimnim vladama tih zemalja, navodni krivci hapse i šalju u Haški Tribunal na egzekuciju. Navodni krivci su po pravilu svi oni koji su se otvoreno vojno ili politički suprostavili NATO-u. (Srebrenica, Račak, Sudjenje Miloševiću i Šešelju, Sudjenje Ratku Mladiću, Sudjenje Srpskim Generalima, Rušenje RTS i ubistva novinara itd, itd, itd)

 

 • Okupacijom i dovodjenjem NATO jedinica ne teritoriju dotične države završava se vojni deo operacije. (Bondstil)

 

 • Nameštenim izborima se prethodno formirana i finansirana "opozicija" dovodi na vlast. (DOS - 05.10.2000 god., NTC – Libija ....)

 

 • Uvodi se ili "privatizacija" ili "obnavljanje" privrede, a uz prethodno zagarantovano učešće finansijera operacije, pri čemu  razgrabe sve što iole vredi, a ostatak se podeli vernim kucama kao nagrada za obavljeni posao. ("Privatizacija" u Srbiji, "privatizacija" u Slovačkoj i sve ostale privatizacije Istočne Evrope)

 

 • Sve nacionalne finansijske istitucije se gase, dovode banke finansijera poduhvata, a centralna banka stavlja pod kontrolu službenika najamnika. (Societe Generale Banka, Raiffeisen Banka, Erste Bank, KBC banka .....itd.)

 

 • images_7Počinje se enormno zaduživalje kako gradjana tako i države preko zelenaških kredita. Zaduživanje države je u ovom slučaju krajnje nesvrsishodno, odnosno novac se ne koristi racionalno već se rasipa i ide se još u veće zaduženje što državu uvodi u dužničko ropstvo iz koga se nikad neće izvući. (Dugovanje Srbije je u ovom trenutku veće od 35 milijardi dolara i stalno raste uz pomoć otvorenog kreditnog aranžmana.)

 

 

 

 • Stalnim podspešivanjem otpuštanja i smanjivanjem broja radnih mesta, rad se obezvredjuje do krajnijih granica. Usled mizernih zarada, većina gradjana (oko 70%) živi na ili ispod granice siromaštva. Nasuprot njima stvara se malobrojni, ali situirani sloj društva koga sačinjavaju lekari, sudije, direktori, menadžeri, tehnokratija (oko15-20%) koji predstavljaju kontra-teg sirotinji i predstavljaju faktor socijalnog razdora. Političari i njima bliski "biznismeni" pod kontrolom zapada, čine apsolutnu manjinu (3-5%) i ujedno najbogatiji sloj a status quo u društvu se održava brojnom i opremljenom policijom, žandarmerijom i stalnim medijskim pritiskom.

 

 • Bogata manjina počinje da vlada i da po svaku cenu održava nastalo stanje u državi, štiteći time svoj status i nelegalno stečenu imovinu. Nastali savez korumpiranih političara, mafije, sitnih lopova i "uspešnih privrednika", rukovodeći se direktivama i željama svojih gospodara (investitora) sa zapada ide dotle da je spreman da celu naciju fizički uništi kako bi sebi osigurao još jedan dan u luksuzu.

 

 • Nacija polako nestaje, smanjuje se,  deo migrira, deo se  asimilira u neku drugu naciju, a ostali deo nacije postaju robovi bez države i doma...... ili, da svi zajedno ostvarimo pretpostavke kako bismo stvorili naprednije društveno ekonomsko uredjenje koje bi svakom pojedincu omogućilo pravo na život, pravo na besplatno obrazovanje, pravo na rad i pravo na dostojanstvenu starost..

 

      Manje više je sve poznato, osim kraja. Dodjite i pridružite nam se , vremena više nema !!!!

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10336
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10542
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17540
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9802
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo