26
uto, okt

Iz domaće štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

nato-srbija

Upravo dok se „naši“ državni rukovodioci ubiše da nas ubede, kako mi nemamo ništa sa NATO-om, i da je sva ova NATO sila, sa par gostujućih komandno-štabskih oficira iz „trećih“ zemalja, samo došla u Beograd da bi popili kafu u Interkontinentalu, i normalno da se usput slikaju ispred „meta“ u centru Beograda, koje su tako precizno pogodili, nedavne 1999-te…

…Naše ministarstvo odbrane koje vodi onaj ministar kome je anagram „nato“ ugrađen čak i u prezime, da mu ne spominjem ime, da ne kvarim „fruštuk“ većini građana Srbije (bar onima patriotske orijentacije), upravo nam saopštava, nekako stidljivo i između redova: Da će eto naše vojne snage, u sastavu ojačanog voda od 40 poluodevenih i poluopremljenih vojnika, učestvovati u specijalnoj vežbi NATO trupa iz sastava SAD i Bugarske.

Naravno naše ministarstvo odbrane i dezinformacija nije izdalo „pravilno“ saopštenje, te je samo saopštilo da će ovih dana u Bugarskoj na poligonu Novo Selo učestvovati zajedno sa bugarskim i sa oko 100 američkih vojnika, sa 15 vozila, u vežbi pod nazivom „Crnomorske snage za rotaciju 2011“, koja će trajati dve nedelje, učestvovati i Vojska Srbije.

U stvari, to nije nikakva združena vežba nekih ravnopravnih „partnera“, već je u pitanju NATO trening dril pod komandom američkih marinaca iz namenske jedinice pod nazivom „Crnomorska rotaciona snaga 11“, koji je dizajniran za obuku sadašnjih i budućih NATO članica, iz redova 15 balkanskih i istočnoevropskih zemalja.

Dakle da rezimiramo, ovde nije u pitanju nikakva „združena vežba“, već trening dril pod komandom okupacionih američkih NATO snaga, gde su jedini „ravnopravni partneri“: mi i Bugari - s tom razlikom da su Bugari već u NATO-u, dok naše „pro-nato“ rukovodstvo izdašno radi iza naših leđa da nas tamo uvede i to izgleda „politikom svršenog čina“.

Takođe ovde treba napomenuti da je američka vojna grupa „Crnomorska rotaciona snaga 11“, jedinica specijalizovana za izvođenje obuke i primene najmodernijih elektronskih izviđačkih sistema, uključujući GPS i male bespilotne letelice tipa „Raven B“ prema „neprijatelju“. Verovatno je ponovo suvišno napomenuti da su ti izviđački sistemi ofanzivnog karaktera, i njihova primena u Crnomorskom ratnom teatru i na obodu Ruske Federacije, sama po sebi objašnjava namenu i karakter takvih „trening vežbi“ i indirektno ukazuje na „neprijatelja“…

Ovde mora takođe da se naglasi, da su ove specijalne trening vežbe, u sklopu NATO vojnih aktivnosti, u okviru „crnomorskog ratnog teatra“, u graničnom pojasu Ruske Federacije. A šta to znači, svi mi to dobro znamo, naročito ako se sve to sagleda u sklopu tekućih provokacija Ruske Federacije od strane NATO- sa „raketnim štitom“, formiranjem Baltičke invazione borbene NATO divizijske grupe (za invaziju Rusije), otvaranja američkih marinskih vojnih baza u Poljskoj, i evo upravo ovih dana- veoma ozbiljnom provokacijom: ulaska američke supermoderne krstarice Monterej sa protivraketnim sistemima Idžis u Crno More, radi navodnih trening vežbi sa ukrajinskom ratnom mornaricom!?

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je uputilo tim povodom oštar protest američkoj vladi, ne samo zbog provokacije i ugrožavanja ruske bezbednosti, već i zbog kršenja prethodnih sporazuma, po kojima su se SAD obavezale da neće uvoditi ofanzivne strategijske borbene sisteme u crnomorski ratni teatar, bez saglasnosti „ruskog partnera“.

A gde smo tu mi Srbi? Da nismo već ušli u NATO a da nas niko nije ni obavestio? Vrlo moguće, uzimajući u obzir činjenicu da je jedan dobar deo naših teritorija i našeg naroda već više od decenije pod otvorenom okupacijom NATO agresora, dok je ostatak Srbije pod prikrivenom i podmuklom NATO okupacijom. Kažu, zločinac (NATO) se uvek vraća na mesto zločina… Ja se pitam, da li nas je ikada i napustio? Izgleda da je ipak sve ove post-petooktobarske godine živeo pritajeno među nama, pa je sada odlučio naprasno da nam se prikaže u svoj svojoj ružnoći.

Na kraju, opet pitanje za sve nas- ako sve to znamo, da li smo u stanju da toj zveri pogledamo u oči, i sa svojih leđa zbacimo ovaj NATO jaram? Jer „volovi jaram trpe a ne ljudi!“ Ljudi li smo, il smo volovi, braćo Srbi?

(Izvor: Beta Pres, NATO komanda i Glas Rusije)

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 8214
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 8302
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 14413
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8088
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo