25
sub, maj

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

KOSOVO-je-SrbijaKomunistička Partija Srbije kao deo Komunističkog Pokreta Srbije apsolutno i bezrezervno podržava sve odluke srpskog naroda sa AP Kosova i Metohije da ostane u ustavno - pravnom sastavu Republike Srbije.
Nikakve dogovore, pregovore, nametnuta rešenja, sporazume I deklaracije koje nameće zapadni okupator uz pomoć kvislinškog režima, KPS nikada neće prihvatiti.
Tražimo da se u Skupštini Republike Srbije proglasi da je AP Kosovo i Metohija okupirana teritorija Republike Srbije koja mora biti oslobođena od okupatora.
Problem AP Kosovo i Metohija mora da se vrati pod hitno u Ujedinjene Nacije i Savet Bezbednosti, jer je to jedino mesto gde imamo realnu šansu da vratimo AP Kosovo i Metohiju pod suverenitet Republike Srbije, pošto su svi međunarodni zakoni na strani Republike Srbije.
Podržavamo stvaranje Skupštine, Izvršnog veća i drugih organa vlasti AP KiM, predviđenih Ustavom države Srbije.

U potpunosti podržavamo sledeće zaključke i odluke srpskog naroda sa Kosova i Metohije :

 

  1. Tzv. briselski sporazum od 19. aprila o.g. predstavlja nelegalni akt, kojim se grubo krše Ustav Srbije iz 2006. godine i Rezolucija SB UN 1244.
  2.  Separatistički režim u Prištini i EU zahtevaju od Beograda da metodama sile u delo sprovedu tzv. Briselski sporazum, što je suprotno Ustavu Republike Srbije, Rezoluciji 1244 SB UN, a protivni su i političkoj volji građana Kosova i Metohije koji žele da ostanu u sastavu države Srbije.
  3.  Slobodni smo da od Vas ( Vlade Rusije i predsednika Vladimira Putina prim. admin.) zahtevamo da pomognete vlastima u Beogradu da proces pregovaranja o statusu Kosova i Metohije vratite u format Saveta bezbednosti, uz obavezno učešće stalnih članova SB UN Rusije i Kine, koji podržavaju teritorijalnu celovitost Srbije.
  4.  Verujemo da će tokom pregovora pod okriljem Saveta bezbednosti o rešavanju statusa Kosova i Metohije naša vlast u Beogradu uključiti Srbe iz cele pokrajine, kako one koji žive na severu tako i one južno od reke Ibar.
  5.  Sve dok međunarodna zajednica na nivou SB UN ne donese legitimna rešenja u vezi sa Kosovom i Metohijom, odnosno novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji koju bi Srbija ratifikovala u skladu sa Ustavom Srbije, podrazumeva se da svi u Srbiji moramo da radimo u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN od 10.06. 1999.

U ovakvoj kriznoj situaciji mi ne vidimo drugi izlaz, osim da se obratimo Vama sa molbom da i nama, kao i vlastima u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i Rezoluciju 1244 SB UN od jednostranih akcija Vašingtona, Brisela i Prištine, koji pokušavaju da nametnu rešenje isključivo u svoju korist. Moramo da priznamo da je sadašnja vlast pod pritiskom EU i SAD izigrala predizborna obećanja da će poništiti sve štetne ugovore koje je režim Borisa Tadića parafirao na štetu Srba sa Kosova i Metohije i Rezolucije 1244.
Mi ćemo se boriti za naša ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda.
Mi vodimo pravednu borbu za pravu i svetu stvar, za neotuđiva lična prava i političku slobodu.

Sekretarijat KPS-a poziva sve članove i simpatizere da se bez partijskih obeležja pojave na sutrašnjem skupu podrške Srbima sa Kosova i Metohije na Trgu Republike u Beogradu u 12:44.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10549
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10748
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17729
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9984
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo