14
pet, jun

Prilozi saradnika
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

socijala2

Zivimo u svetu gde se pojedinac okreće samom sebi, napuštajuđi osnovna načela humanosti  i solidarnosti. Takav svet bez boje i zvuka ponuđen je od strane one manjine koja u šarenilu izobilja kvari poredak jedinstva , narusavajući civilizacijski rast , čovečnost i moral.

Kao koraci savesti koji pritiskaju svest onih u kojima ne miruje nada, i iz tog vrtloga patnje, budi se glas koji odzvanja  poput krika i cepa  nametnutu bajkovitu sliku stvarnosti i najvljujući borbu!. Pohlepni izdajnici pravde, sve više izoštrenog njuha za lov na živote koje nisu stvorili i koji im ne pripadaju, udružuju se kao krvoločne zveri u krda misleći da svojim režanjem mogu život da zaplaše!.  Da li je moguće da savremeno društvo 21.veka, pretvaramo u lovišta, gde ulov postaje nezaštićena  porodica nad kojom trujumfuju laž, izdaja i licemerstvo, upravo onih kojima smo svesno ili nesvesno dali prednost da društvo oblikuju prema sopstvenim potrebama.

Porodica Felbab iz Zrenjanina je upravo jedna od hiljadu porodica u Srbiji koja je prepuštena sama sebi u izmaglici nade za bolje sutra.

felbabTugo, teška li si!
 - Život za porodicu Felbab pretvorio se u pravi pakao kad se u proleće 2006. godine Nedeljko (42) teško razboleo. Pošto mu je pukla plućna maramica, ovaj vredni građevinski radnik mogao je samo sa suzama u očima da gleda kako drugi idu na posao i zarađuju za hleb svojoj deci. Valjda od muke i tuge, obolelo mu je i srce, a boluje i od spondiloze. 
Nekada srećna porodica sa velikim planovima za budućnost ostala je tako bez jedinog izvora prihoda. Danas sa suprugom Majom (29) i njihovo troje dece Nedeljko živi u trošnoj kući u industrijskoj zoni Zrenjanina. 
- Ne znate vi naše muke! Samo bog zna kako smo preživeli zimu. Do skoro smo jeli samo kukuruz koji bismo ubrali u komšijskom dvorištu. Deca su se razbolela... - priča Nedeljko.
Kod najstarijeg sina Stojana (9), koji je inače slabije mentalno razvijen, nedavno je otkriveno uvećanje slezine. Mlađi Nikola (6) takođe će ići u specijalnu školu, jer je mentalno zaostao u razvoju. Najmlađi Bojan, iako ima tri godine, još uvek nije progovorio. 
Prema njegovim rečima, sve nadležne ustanove ostale su gluve na njihove vapaje.
- Živimo u strašnim uslovima. Preživljavamo ceo mesec sa 17.000 dinara dečjeg dodatka, a samo stanarinu plaćamo 7.000 dinara. Dok platimo račune ostaje nam svega 2.000 za hranu - očajan je Nedeljko, koji je prestao da kupuje lekove kako bi više novca ostalo za decu. 
Ipak, kako kaže, situacija se popravila nakon priloga na televiziji. Od tada su počeli da se javljaju ljudi dobre volje, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.
- Dobili smo mašinu za veš i zamrzivač. Međutim, džaba nam zamrzivač kada nemam šta u njega da stavimo - iskren je otac ove porodice.

Izvor: Kurir

Da li to mora da bude tako? Da li ćemo samo da konstatujemo i da ljude pretvaramo u brojke, tešeći se da još uvek mi nismo postali taj broj i misleći da nikada nećemo postati?

Sudbina porodice Felbab iz Zrenjanina, za par godina postaće sudbina svake srpske porodice, nezaposlenost, korupcija i krimanal kao kancer zahvataju sve pore našeg društva i niko neće biti pošteđen i niko neće biti izuzetak. Zato urazumimo se i nepravdi objavimo rat, jasno ukazujući na one ljude koji javno krše osnovne civilizacijske vrednosti  ohrabreni našim ćutanjem ili latentnim buntom .

Kako je moguće da petočlana porodica Felbab iz Zrenjanina, nema svoj krov nad glavom, a toliko je stanova solidarnosti dodeljeno onima koji u njima i ne stanuju, jer nemaju potrebu za tim, imaju po nekoliko ličnih objekata, a stanove solidarnosti izdaju porodicam kojima su zaista potrebni ti stanovi jer druge nemaju. To je ključno pitanje i to je razlog zašto je sve više nezaštićenih podstanara po Srbiji, onih kojima država oduzela pravo na zdrav i normalan život.

Komunistička Partija Srbije kao partija naroda, uvek će se hrabro boriti, objavljujući rat svim nehumanim i necivilizacijskim pojavama u društvu kao i protiv onih koji su, zaslepljeni vlašću i krađom, društvo doveli do granice opstanka!

BUDUCNOST PRIPADA KOMUNIZMU !

Svi koji žele da pomognu porodici Felbab
mogu to učiniti uplatom na račun:
KBC Banka - 115-6200100000610-68
Iz inostranstva :
IBAN: RS35 1156 2301 00001621 86 
SWIFT:AAAARSBG KBC BANK NV SWIFT KREDBEBB  
Felbab Nedeljko, 
Šećeranska 18
23000 Zrenjanin 
Tel: 023 /525 -- 120  

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10652
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10923
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17914
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10060
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo