25
čet, jul

Prilozi saradnika
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

BorisTadicsecese

Tomislav-Nikolic-2

Vreme polako leti a mi vec dugo vremena nismo zaokružili ni jedan glasački listić i kako nas već polako hvata glasačka kriza sa sve većim nestrpljenjem očekujemo vašar koji se sprema ovog proleća u našoj zemlji. Biće tu svačega šarenih plakata ukrašenih najlepšim obećanjima, nasmejanih lažova na tv ekranima, trošenje budžeta i šakom i kapom, a sigurno najzanimljiviji deo te predstave za široke narodne mase će biti rodeo na samo nama poznat način, rodeo u kome nas odlazeći Kurta sa sve evropskim zvaničnicima koji jašu njega jaše i udara jače nego ikada i pored toga što po sopstvenom priznanju jako loše izgleda, a Murta stoji ispred nas nevinoga lica osedlan sedlom made in USA i moli nas da zbacimo Kurtu jer će nas on nas jahati nežnije samo dok Kurta sidje a i njega ne jaše niko drugi sem njegov lični pisac i prevodilac statuta i programa, Ambasador USA, pa će samim tim naš teret biti manji kad nas on uzjaše a uz sve to on će nas toviti, davaće nam da jedemo kvalitetnije trice i splačine nego što nam je Kurta davao. A mi kao naivne mazge verujemo Murti i očajnički se batrgamo da skinemo Kurtu, ni ne sluteći da i Kurta i Murta žele samo jedno a to je, jahanje naroda.

To smo braćo mila trebali da shvatimo odavno, jos prvog dana kad su nas zajahali, jos od prvog rodea na narodnim leđima morali smo da shvatimo da tu nešto nije u redu jer rodeo jednostavno nije u našoj tradiciji, odmah smo morali znati da je to došlo sa zapada i odmah smo morali zakucati na vrata naših domaćih umišljenih kauboja i pitati ih „odakle sad ovo“?. Ali ne, mi smo ćutali, pasli šta nam se da i trpeli Kurtu da jaše dok ne pocrkamo.

E sad je na red došao Murta a on je, verujte mi, mnogo zeznut lik. Murta ne poštuje niti voli ni one koji su ga stvorili a kamoli nas, zabio je nož u leđa onima koji su ga nosili kroz politički život od kada postoji kao političar a o stepenu pohlepe koji Murta nosi u sebi neću ni da govorim, o tome govori svaki njegov kvadrat skupocenih nekretnina i brojna luksuzna vozila u kojima ga voze. Dosta je reklo i ono njegovo čuveno,  „dugotrajno“ i  „mukotrpno“ gladovanje samo zato jer Kurta nije hteo da mu ustupi mesto na našim ledjima da i on oseti kako je to kad jaše. Što se samog Kurte tiče tu je stvar jasna dobro ga poznajemo i dosta smo osetili blagodeti njegovog jahanja tu je stvar prilično poznata, on je već na izmaku snage i loše izgleda i sve će lošije izgledati kako se izbori za novi jahački mandat budu bližili, ali opet on ne odustaje i ako vidi kako se narod grčevito bori da ga skine sa svojih leđa i oseća kako se narod rita pod njim on se i dalje čvrsto drži za naša leđa i nada se da će i ovoga puta Murta ispasti gubitnik ali za tako nešto su šanse veoma male... Naime Murta više nije neugledni i nekulturni Radikal, Murta je sad od glave do pete opremljen američkom opremom, njegov program je preveden, statut takođe, partijske kase pune zelenbaća i na sve to postao je kao i onaj garavi preko bare „Dobar dečko iz komšiluka“ i gotovo da mu više ništa ne stoji na putu ka našim leđima čak i Kurta koji se naizgled grčevito bori polako posustaje a jedina i poslednja prepreka smo mu mi i naši glasovi ali on za to ne brine pa ko nebi glasao za takvog čoveka kao što je izgladneli Murta?

I kao što rekoh sad je sve na nama, mi smo ta mazga koju oni hoće da jašu, iako nas za ništa ne pitaju ipak mi se poslednji pitamo i pored toga što nas smatraju mazgama mi možemo doneti odluku da li ćemo zadržati Kurtu ili ćemo ga zbaciti a popeti Murtu ili ćemo jednostavno da se ritamo kao nikada do sada dok sve fekalije iz našeg društva i politike ne izšutiramo tamo gde im je mesto, iza rešetaka. Koliko god mi za njih bili mali oni bez nas ne mogu ništa. Koja je svrha rodea ako nema jahanog objekta (mazge), koja je svrha vlasti ako nema naroda kojim se vlada?. Zato moramo biti svesni svoje moći, mi jesmo samo običan narod ali od nas sve zavisi, ako ih mi ritnemo od toga se oni neće tako lako oporaviti. Kad ih mi stavimo na marginu ovoga društva ni Kurtin loš izgled niti Murtino gladovanje neće značiti ama baš ništa, sve su to njihove predstave za nas koji ih pažvljivo slušamo i aplaudiramo, zato hajde da im umesto gromoglasnog aplauza ovoga puta serviramo salvu zvižduka i time im jednom za svagda poručimo da njihove predstave nama ništa ne znače. Postanimo odlučni i tražimo bolji život avansno, neka prvo oni urade nešto za nas pa tek onda mi za njih pa dokle više obrnuto? Mi im dajemo šansu da se bogate i onda u neizvesnosti čekamo da li će se setiti da nam udele mrvicu koja je pala sa njihovog bogatog stola. Izbori se bliže a vi dobro razmislite da li zaista želite one predstave što nam Kurta i Murta nude a posle njih šipak ili želite da vlast opet bude naša, narodna. Da li želimo da u našem komšiluku i u našoj firmi mi budemo ti koji vodimo glavnu reč? Pa normalno da želimo, ali za tako nešto Kurta i Murta i ostale fekalije moraju biti odlučno izšutirani iz ove zemlje, iz ovog vremena, sa ove planete !.

IZBORI SE BLIŽE A MI IZBORA NEMAMO, SRBIJO DOBRO RAZMISLI !

PRECRTAJ IH SVE ! ! !

Donirajte KPS - Donacija

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10802
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 11085
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 18067
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10203
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo