Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

bjonce1Pometnja koju su izazvali republikanski kongresmeni SAD-a kubanskog porekla, Marko Rubio i Ileana Ros-Lehtinen, u vezi sa nedavnom posetom muzičkih zvezda afroameričkog porekla, Bijonse i Džej-Zija, pokrenula je pitanja koja prevazilaze neprijateljstvo između dveju obala Floridskog moreuza.

Senator Rubio i predstavnica Ros-Lehtinen su političari države Floride koji su u tesnoj vezi sa aktivnostima i upravljanjem sredstvima kojima se decenijama unazad Vašington služi u borbi protiv kubanske Revolucije.

Oboje su istaknuti akteri onoga što je na Kubi poznato kao kontrarevolucionarna mafija Majamija, a što se na Floridi definiše kao industrija mržnje.

Bijonse i Džej-Zi su odlučili da na Kubi proslave petogodišnjicu svog braka, koristeći određene olakšice koje se tiču zakona o zabrani turističkih putovanja na Kubu, a koje je nedavno odobrila Vlada predsednika Baraka Obame nekim kategorijama severnoameričkih državljana, kojima bi u tu svrhu bila izdata posebna dozvola.

Par koji je putovao sa svojim roditeljima i bliskim saradnicima morao je da predstavi detaljan plan putovanja Kancelariji za kontrolu stranih sredstava Odseka blagajne SAD-a, da bi im bilo odobreno da putuju.

 

Zakonom o blokadi SAD-a prema Kubi, severnoameričkim državljanima zabranjuje se da putuju na Kubu. Za vreme predsednika Bila Klintona, uvedene su određene olakšice nekim kategorijama stanovništva, čime je bilo dozvoljeno putovanje iz religioznih, humanitarnih i edukativnih razloga, što je naredni predsednik Džordž Buš ukinuo, a Barak Obama ponovo uveo kao deo politike razmene “naroda sa narodom”, koja ima za izričiti cilj da posetioci promovišu “demokratiju” među Kubancima (pojam koji Vašingtonu služi kao sinonim za kapitalizam). 

Kuba je oduvek prihvatala izazov koji nosi ova mogućnost koja predstavlja pretnju njenom nacionalnom suverenitetu, zato što, u praksi, nudi Kubancima mogućnost da ukažu posetiocima na laži koje se plasiraju protiv Kube u kampanjama Vlade SAD-a i severnoameričkih sredstava informisanja.

Ogroman jaz između laži koje se plasiraju i prave istine, vidljiv je odmah po dolasku na Kubu, i posetioci brzo shvataju razloge koji su doveli do istorijskog podviga naroda u kubanskoj Revoluciji i besmislenosti neprijateljske politike njihove Vlade protiv ove ostrvske države.

Dok je slavni bračni par posećivao kulturne i edukativne aktivnosti, među koje se ubraja poseta Visokoj umetničkoj školi, uživanje u nastupu dečje pozorišne trupe, ili modernog plesa, uzdržavajući se od poseta brojnim plažama i rekreativnim i turističkim centrima, gde se odmaraju milioni domaćih i stranih turista, u SAD-u senator Marko Rubio i predstavnica Ros-Lehtinen su uspevali u nameri da brojni mediji američke i svetske štampe prenose laž da su Bijonse i Džej-Zi otputovali na Kubu ilegalno (ili bez potrebne dozvole), da bi izazvali skandal.

Time su želeli da Obama povuče odredbe zakona koje su donele određene olakšice zabrani putovanja na Kubu, koja je toliko štete nanosila Amerikancima, i istovremeno, želeli su da predstave Obamu kao branioca kubanske Vlade, što on ni u kom slučaju nije.

Ovim se takođe sugeriše da Obama pruža povlašćen tretman Afroamerikancima. Rubio i Ros-Lehtinen nikada nisu učinili ništa za tamnopute Latinoamerikance koji žive u SAD-u, niti za severnoamerčke državljane crne rase. Kao pristalice kapitalizma, služe se rasizmom, seksizmom i homofobijom da održe podele među narodima i da ih spreče da se ujedine protiv nepravednog poretka koji ih ugnjetava. 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…
novembar 27, 2017
star.jpg
Iz domaće štampe A.O.

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo iskusili mi i naši roditelji. Na pitanje da li je taj sistem utopija ili nije, nećemo ni pokušati da odgovorimo, to ostavljamo vama. Ono što ćemo pokušati da uradimo je…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 346
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 745
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 606
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Lopovsako društvo

mar 14, 2015 896
izborni-program
Reč kleptokratija potiče od grčke reči kleptos /κλέπτης/ - lopov i kratos /κράτος/ -…

Izdvajamo