Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Da bi Grčka izbegla bankrot i dobila sledeću tranšu pomoći od 31,5 milijardi evra, mora uštedeti 13,5 milijardi.

638426

Dok su se evropski lideri okupljali u Briselu, u Grčkoj se održavao još jedan opšti štrajk, 20. od početka krize i primene mera štednje. Na ulice je danas izašlo više od 30.000 demonstranata, a sukobi s policijom nisu se ni planirali izbeći. Policija je demonstrante koji su ih gađali molotovljevim koktelima i kamenjem terala suzavcem, a neredi su danas paralizovali Atinu .

Demonstranti su izašli na ulice Atine kako bi se pobunili protiv novog kruga mera štednje teškog oko 13 milijardi evra, koja je dogovorena sa evropskom " trojkom ". Štrajkovali su vozači taksija, učitelji, lekari, kontrolori leta i još neki zaposleni u javnim službama .

Neredi su počeli kada su demonstranti na policiju počeli bacati kamenje, molotovljeve koktele i flaše dok su čuvali zgradu parlamenta, zbog čega su im uzvratili suzavcem. Tokom protesta privedeno je 52 ljudi, a jedan je 65-godišnjak preminuo zbog srčanog udara .

Inače , Grčka je pre dva dana sa evropskom " trojkom ", Međunarodnim monetarnim fondom, Evropskom komisijom i Evropskom centralnom bankom dogovorila novi paket mera štednje od ukupno 13,5 milijardi dolara, i to u zamenu za još jednu tranšu pomoći od 31,5 milijardi evra, što bi sprečilo bankrot države u novembru .

Sindikati s današnjeg protesta poručuju da će novo rezanje plata i penzija dodatno pogoršati situaciju u Grčkoj, u kojoj četvrtina radno sposobnog stanovništva nije zaposlena i nema od čega da živi.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…
maj 05, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Promena svesti

Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena napravljena je u stilu akcionarskog društva za trgovinu nacionalnim i državnim interesima. Na tim temeljima Vučić je napravio kriminalnu mrežu, kojom je prekrio celu Srbiju. U…

„IZBORI“

mar 18, 2018 1111
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 2693
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 1260
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 1833
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

Izdvajamo