Prilozi saradnika
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

socijala2

Zivimo u svetu gde se pojedinac okreće samom sebi, napuštajuđi osnovna načela humanosti  i solidarnosti. Takav svet bez boje i zvuka ponuđen je od strane one manjine koja u šarenilu izobilja kvari poredak jedinstva , narusavajući civilizacijski rast , čovečnost i moral.

Kao koraci savesti koji pritiskaju svest onih u kojima ne miruje nada, i iz tog vrtloga patnje, budi se glas koji odzvanja  poput krika i cepa  nametnutu bajkovitu sliku stvarnosti i najvljujući borbu!. Pohlepni izdajnici pravde, sve više izoštrenog njuha za lov na živote koje nisu stvorili i koji im ne pripadaju, udružuju se kao krvoločne zveri u krda misleći da svojim režanjem mogu život da zaplaše!.  Da li je moguće da savremeno društvo 21.veka, pretvaramo u lovišta, gde ulov postaje nezaštićena  porodica nad kojom trujumfuju laž, izdaja i licemerstvo, upravo onih kojima smo svesno ili nesvesno dali prednost da društvo oblikuju prema sopstvenim potrebama.

Porodica Felbab iz Zrenjanina je upravo jedna od hiljadu porodica u Srbiji koja je prepuštena sama sebi u izmaglici nade za bolje sutra.

felbabTugo, teška li si!
 - Život za porodicu Felbab pretvorio se u pravi pakao kad se u proleće 2006. godine Nedeljko (42) teško razboleo. Pošto mu je pukla plućna maramica, ovaj vredni građevinski radnik mogao je samo sa suzama u očima da gleda kako drugi idu na posao i zarađuju za hleb svojoj deci. Valjda od muke i tuge, obolelo mu je i srce, a boluje i od spondiloze. 
Nekada srećna porodica sa velikim planovima za budućnost ostala je tako bez jedinog izvora prihoda. Danas sa suprugom Majom (29) i njihovo troje dece Nedeljko živi u trošnoj kući u industrijskoj zoni Zrenjanina. 
- Ne znate vi naše muke! Samo bog zna kako smo preživeli zimu. Do skoro smo jeli samo kukuruz koji bismo ubrali u komšijskom dvorištu. Deca su se razbolela... - priča Nedeljko.
Kod najstarijeg sina Stojana (9), koji je inače slabije mentalno razvijen, nedavno je otkriveno uvećanje slezine. Mlađi Nikola (6) takođe će ići u specijalnu školu, jer je mentalno zaostao u razvoju. Najmlađi Bojan, iako ima tri godine, još uvek nije progovorio. 
Prema njegovim rečima, sve nadležne ustanove ostale su gluve na njihove vapaje.
- Živimo u strašnim uslovima. Preživljavamo ceo mesec sa 17.000 dinara dečjeg dodatka, a samo stanarinu plaćamo 7.000 dinara. Dok platimo račune ostaje nam svega 2.000 za hranu - očajan je Nedeljko, koji je prestao da kupuje lekove kako bi više novca ostalo za decu. 
Ipak, kako kaže, situacija se popravila nakon priloga na televiziji. Od tada su počeli da se javljaju ljudi dobre volje, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.
- Dobili smo mašinu za veš i zamrzivač. Međutim, džaba nam zamrzivač kada nemam šta u njega da stavimo - iskren je otac ove porodice.

Izvor: Kurir

Da li to mora da bude tako? Da li ćemo samo da konstatujemo i da ljude pretvaramo u brojke, tešeći se da još uvek mi nismo postali taj broj i misleći da nikada nećemo postati?

Sudbina porodice Felbab iz Zrenjanina, za par godina postaće sudbina svake srpske porodice, nezaposlenost, korupcija i krimanal kao kancer zahvataju sve pore našeg društva i niko neće biti pošteđen i niko neće biti izuzetak. Zato urazumimo se i nepravdi objavimo rat, jasno ukazujući na one ljude koji javno krše osnovne civilizacijske vrednosti  ohrabreni našim ćutanjem ili latentnim buntom .

Kako je moguće da petočlana porodica Felbab iz Zrenjanina, nema svoj krov nad glavom, a toliko je stanova solidarnosti dodeljeno onima koji u njima i ne stanuju, jer nemaju potrebu za tim, imaju po nekoliko ličnih objekata, a stanove solidarnosti izdaju porodicam kojima su zaista potrebni ti stanovi jer druge nemaju. To je ključno pitanje i to je razlog zašto je sve više nezaštićenih podstanara po Srbiji, onih kojima država oduzela pravo na zdrav i normalan život.

Komunistička Partija Srbije kao partija naroda, uvek će se hrabro boriti, objavljujući rat svim nehumanim i necivilizacijskim pojavama u društvu kao i protiv onih koji su, zaslepljeni vlašću i krađom, društvo doveli do granice opstanka!

BUDUCNOST PRIPADA KOMUNIZMU !

Svi koji žele da pomognu porodici Felbab
mogu to učiniti uplatom na račun:
KBC Banka - 115-6200100000610-68
Iz inostranstva :
IBAN: RS35 1156 2301 00001621 86 
SWIFT:AAAARSBG KBC BANK NV SWIFT KREDBEBB  
Felbab Nedeljko, 
Šećeranska 18
23000 Zrenjanin 
Tel: 023 /525 -- 120  

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
januar 20, 2018
Prilozi saradnika Ljubodrag Duci SIMONOVIĆ

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo…
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 467
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 455
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 914
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 763
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Izdvajamo