Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ukrajinska-interventna-policija-uklonila-pro-eu-prosvjednike-iz-centra-kijeva 3968 9621Interventna policija jutros je " uklonila " pro- EU demonstrante s Trga Nezavisnosti u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nakon što su demonstranti već danima demonstrirali protiv odluke ukrajinskih vlasti da se suspenduje potpisivanje EU trgovinskog pakta.

Informacije govore kako je policija upotrebila suzavac i palice, dok su demonstranti policiju napali kamenjem. Do intervencije policije došlo je jutros oko 4:30 prema lokalnom vremenu. Aktivisti ističu kako je oko 1,000 pripadnika policije iz specijalnih jedinica, Berkut, s palicama i štitovima " očistilo " Trg Nezavisnosti od preostalih demonstranata koji su odlučili ovde provesti noć. Vlasti ističu kako je doneta odluka o uklanjanju demonstranata nakon niza incidenata i sukoba između pro- EU demonstranata i policije. Tokom jučerašnjeg dana hiljade su se ponovo okupile na ulicama - procenjuje se kako ih je juče bilo oko 10,000 - kako bi pozvali na ostavku predsednika Janukoviča.

Iz opozicione liberalne partije UDAR ističu kako pripremaju " brz odgovor " na uklanjanje demonstranata iz Kijeva. " Ne možemo dozvoliti da se ugledamo na Belorusiju i Rusiju. Stoga su nam potrebne akcije, a ne reči, a akcije će uslediti uskoro ", istakao je Rostislav Pavlenko, zamenik lidera UDAR - a. Vođa pro- zapadnog UDAR - a je bokser Vitalij Kličko, koji bi se mogao kandidovati na predsedničkim izborima 2015. Po pitanju aktuelne situacije komentarisao je: " Danas su nam ukrali san, naš san da živimo u normalnoj zemlji. Nepotpisivanje ugovora s EU je veleizdaja ". U celu situaciju se već upleo i Vašington (mirođija za svako grne) - američki ambasador u Ukrajini, Jeffrei Paiette, upozorio je protiv upotrebe sile protiv demonstranata, ističući " ozbiljne posledice " od strane SAD - a.  

Izvor: advance

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
januar 20, 2018
Prilozi saradnika Ljubodrag Duci SIMONOVIĆ

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo…
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 467
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 455
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 914
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 762
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Izdvajamo