This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!

Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ukrajinska-interventna-policija-uklonila-pro-eu-prosvjednike-iz-centra-kijeva 3968 9621Interventna policija jutros je " uklonila " pro- EU demonstrante s Trga Nezavisnosti u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nakon što su demonstranti već danima demonstrirali protiv odluke ukrajinskih vlasti da se suspenduje potpisivanje EU trgovinskog pakta.

Informacije govore kako je policija upotrebila suzavac i palice, dok su demonstranti policiju napali kamenjem. Do intervencije policije došlo je jutros oko 4:30 prema lokalnom vremenu. Aktivisti ističu kako je oko 1,000 pripadnika policije iz specijalnih jedinica, Berkut, s palicama i štitovima " očistilo " Trg Nezavisnosti od preostalih demonstranata koji su odlučili ovde provesti noć. Vlasti ističu kako je doneta odluka o uklanjanju demonstranata nakon niza incidenata i sukoba između pro- EU demonstranata i policije. Tokom jučerašnjeg dana hiljade su se ponovo okupile na ulicama - procenjuje se kako ih je juče bilo oko 10,000 - kako bi pozvali na ostavku predsednika Janukoviča.

Iz opozicione liberalne partije UDAR ističu kako pripremaju " brz odgovor " na uklanjanje demonstranata iz Kijeva. " Ne možemo dozvoliti da se ugledamo na Belorusiju i Rusiju. Stoga su nam potrebne akcije, a ne reči, a akcije će uslediti uskoro ", istakao je Rostislav Pavlenko, zamenik lidera UDAR - a. Vođa pro- zapadnog UDAR - a je bokser Vitalij Kličko, koji bi se mogao kandidovati na predsedničkim izborima 2015. Po pitanju aktuelne situacije komentarisao je: " Danas su nam ukrali san, naš san da živimo u normalnoj zemlji. Nepotpisivanje ugovora s EU je veleizdaja ". U celu situaciju se već upleo i Vašington (mirođija za svako grne) - američki ambasador u Ukrajini, Jeffrei Paiette, upozorio je protiv upotrebe sile protiv demonstranata, ističući " ozbiljne posledice " od strane SAD - a.  

Izvor: advance

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
maj 05, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Promena svesti

Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena napravljena je u stilu akcionarskog društva za trgovinu nacionalnim i državnim interesima. Na tim temeljima Vučić je napravio kriminalnu mrežu, kojom je prekrio celu Srbiju. U…
mart 18, 2018
izbori
Iz našeg ugla - KPS Neo

„IZBORI“

Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija iz prostog razloga što „izbor“ između istog nije izbor. Ovde ćemo samo pomenuti suštinu stvari, a to je da su ovi „izbori“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 1060
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 793
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 1015
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 848
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Izdvajamo