Crvena linija
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tekst Fidela Kastra

Bila je dovoljna jedna poruka studentima prve godine na Institutu za medicinu Victoria de Girón kako bi se probudio kokošinjac imperijalističke propagande i kako bi agencije postale gladne laži. Kako to nije bilo dovoljno, u svojim depešama su pacijentu pripisali najneverovatnije gluposti.

kastro004Španski dnevni list ABC objavio je da je jedan venecuelanski lekar sa nepoznatim prebivalištem otkrio da je Kastro doživeo snažan moždani udar u desnoj cerebralnoj arteriji i izjavio: ,,mogu reći da ga nećemo više videti u javnosti’’. Navodni lekar, ako to uopšte jeste, koji bi prvi napustio svoje sopstvene sunarodnike, ocenio je zdravstveno stanje Kastra kao ,,vrlo blizu vegetirajućem stanju.’’

Iako mediji koji objavljuju ove gluposti i koji su gotovo svi u rukama bogatih i moćnih, obmanjuju veliki broj ljudi u svetu, narodi sve manje u njih veruju.  Nikome se ne dopada da ga obmanjuju; čak i nepopravlji lažljivac očekuje da mu govore istinu. Čitav svet je u aprilu 1961. poverovao vestima koje su agencije objavile da plaćenici sa plaže Hiron ili Zaliva svinja kako ga još zovu, stižu u Havanu, dok su zapravo neki od njih neuspešno pokušavali da u čamcima stignu do ratnih brodova jenkija koji su ih pratili.

Narodi uče i otpor raste naspram kriza kapitalizma koje su svaki put sve češće; nijedna laž, pritisak ili novo oružje neće moći da spreče kolaps jednog proizvodnog sistema u kojem raste nepravda i nejednakost.

 

Pre nekoliko dana, upravo oko obeležavanja 50 godina od ,,Oktobarske krize’’ agencije su ukazale na trojicu krivaca: Kenedija, tek pristiglog na čelo imperije, Hruščova i Kastra. Kuba nije imala nikakve veze sa nuklearnim oružjem, kao ni sa nepotrebnim ubijanjem u Hirošimi i Nagasakiju koje je naredio predsednik SAD-a Hari S. Truman, uspostavljajući tiraniju nuklearnog oružja. Kuba je branila svoje pravo na nezavisnost i socijalnu pravdu.

kastro002Kada smo prihvatili sovjetsku pomoć u oružju, nafti, namirnicama i drugim sredstvima, želeli smo da se odbranimo od planova jenkija da napadnu našu domovinu, koja je bila izložena jednom prljavom i krvavom ratu koji nam je ova kapitalistička zemlja nametnula od prvih meseci i koji je hiljade Kubanaca koštao života.

Kada nam je Hruščov predložio da postavi projektile srednjeg dometa slične onima koje su Sjedinjene Države imale u Turskoj – što je još bliže SSSR nego Kuba SAD – u – kao znak solidarnosti, Kuba nije oklevala da prihvati taj rizik. Naše ponašanje bilo je etički besprekorno. Nikada se nećemo nikome izvinjavati za naše postupke. Istina je da je prošlo pola veka i da mi još uvek stojimo uzdignutog čela.

Volim da pišem i pišem; volim da učim i učim. Ima mnogo zadataka u oblasti znanja. Nikada nauka, na primer, nije napredovala takvom zapanjujućom brzinom.

Prestao sam da objavljujem Razmišljanja jer nije moja uloga da zauzimam stranice naše štampe, posvećene drugim temama važnim za zemlju.

Zlokobne ptice! Ja se ne sećam čak ni šta je glavobolja. Kao dokaz koliko su lažljivi, prilažem slike uz ovaj članak.

Fidel Kastro Rus

kastrosr copy

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…
novembar 27, 2017
star.jpg
Iz domaće štampe A.O.

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo iskusili mi i naši roditelji. Na pitanje da li je taj sistem utopija ili nije, nećemo ni pokušati da odgovorimo, to ostavljamo vama. Ono što ćemo pokušati da uradimo je…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 346
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 745
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 605
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Lopovsako društvo

mar 14, 2015 896
izborni-program
Reč kleptokratija potiče od grčke reči kleptos /κλέπτης/ - lopov i kratos /κράτος/ -…

Izdvajamo