This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!

Iz našeg ugla - KPS
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

romania5658965Naše severne komšije , Rumuni, predstavili su osnovna načela svoje Komunistička partija Rumunije - (Marksističko - lenjinistička), i mi ovom prilikom stavljamo taj dokument na uvid čitaocima, bez ikakvih izmena u tekstu. Trudićemo se da se na našim stranama, u buduće, nađe što više ovakvih predstavljanja.

Osnovne teze:

 • Komunistička partija (ml) Rumunije je organizacija Komunista, nacionalista
  fundamentalista, "puška" siromašnih za borbu protiv bogatih, politička i organizaciona ruka nove proleterske revolucije.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će oterati gazde (buržoaziju) iz komunističkog pokreta, novu aristokratiju daleko od radničkog pokreta, privatizacione stranke daleko od socijalističkog pokreta, a kapitalizam iz rumunskog društva.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će izvršiti potpunu eksproprijaciju imovine nove buržoazije iz ere Čaušeskua i posle njega ali neće ukinuti privatno vlasništvo.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će uspostaviti pluralistički socijalizam, egalitarizam, direktnu demokratiju, samoupravljanje radničke klase i plansku privredu.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će garantovati svim građanima radna mesta, državne stanove, besplatno školovanje, besplatno osnovno zdravstvo osiguranje.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će uspostaviti odnos 1:4 između minimalne i maksimalne zarada, ukinuti tajnost zarada i zabraniti obavljanje više funkcija od strane istog lica.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije odbacuje kult ličnosti i elitizam. To će transformisati politiku, odvajajući je od profesionalizacije i namećući proporcionalnu zastupljenost radničke klase.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će odvojiti crkvu od države, i na kraju, konačno, pretvoriti crkve u muzeje, borićemo se protiv zagađenja i moralnog propadanja, uključujući borbu protiv kriminala, homoseksualizma i obračun sa izdajnicima zemlje.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije maršira stopama mučenika, kao što su: Tudor Vladimirescu, Avram Janku i Mihaj Eminesku, koji su se borili za očuvanje Rumunskog duha, za veliku Rumuniju,i za povratak Besarabije, Bukovine, Županije Herta, i Quadrilateral Otadžbini. Ona teži "Rumunija Rumunima, samo za Rumune i za sve Rumune".
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će proglasiti odvajanje i izlazak iz svih globalizovanih kapitalističkih struktura, proglasiti nezavisnost i promovisaće solidarnost svih naprednih snaga koje se bore za socijalnu i nacionalnu slobodu u celom svetu, a ujedinjeni pod zastavom stalne revolucije na marksističko-lenjinističkim osnovama: Trocki - Mao - Če Gevara

01.01.2013

Rat palatama, mir kolibama!

Liga Comunistilor din Romania - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Marin Trusca , co-presidente LCR

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
maj 05, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Promena svesti

Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena napravljena je u stilu akcionarskog društva za trgovinu nacionalnim i državnim interesima. Na tim temeljima Vučić je napravio kriminalnu mrežu, kojom je prekrio celu Srbiju. U…
mart 18, 2018
izbori
Iz našeg ugla - KPS Neo

„IZBORI“

Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija iz prostog razloga što „izbor“ između istog nije izbor. Ovde ćemo samo pomenuti suštinu stvari, a to je da su ovi „izbori“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 1280
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 878
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 1140
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 936
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Izdvajamo