Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Neefikasnost Skupštine Srbije izazivala bi podsmeh da se ne radi o nacionalnoj tragediji. Gomila političkih patuljaka okupljenih oko Demokratske stranke nezajažljivih u svojim zahtevima vuku svaki na svoju stranu doprinoseći sveopštem osećanju beznađa. Ovakva skupštinska većina bez zajedničkih ideoloških ili programskih ciljeva ni kod najznačajnijih državnih pitanja ne može naći zajednički imenitelj. Sakupljeni „s brda s dola“ da bi DS mogla da sakupi većinu od bednih 126 glasova, često nije u stanju da sakupi ni potreban kvorum. Mnoge od tih „kombi“ stranaka imaju „veliki koalicioni potencijal“ ( omiljena kovanica SPOa). Šta to znači? U prevodu: U stanju smo da se kurvamo sa svakim ko ponudi više,što bi se reklo prave političke prostitutke. Takav politički rezon gde se spaja nespojivo uz pomoć „emulgatora“ u vidu DS ne može dugo da potraje. Ili će DS-u da dosade nezajažljivost njihovih satelita ili će neki „ politički samoubica „ vladajuće većine da uskrati poverenje vladi čime će izbori biti na vidiku već do sredine 2009. Moguć je i drugi manje verovatan scenario: svesni da mnogi „patuljci“ neće preći cenzus na sledećim izborima , na svaki način će pokušati da ostanu ceo mandat zajedno kako bi njihovi zaslužni kadrovi i članovi porodica raspoređeni po javnim preduzećima enormnim primanjima obogatili kasu stranaka i svoj lični konto.

Ono što spaja nespojivo je pohlepa lidera i liderčića gde je plen cela država, odnosno javna preduzeća u vlasništvu države koja služe za čerupanje i lično bogaćenje pojedinaca u ili bliskih vlasti. Nikakva ideološka ili programska različitost ne sprečava zajedničko delovanj e npr SPS-a i SPO-a.Da li je potrebno podsećati na javno izrečene stavove jednih o drugima? Kakva je to sličnost između G17+ i PUPS-a ili između Čankovog LSV-a i Palminih pristalica? Dovoljno je pogledati i shvatiti da ih jedino grupni interes spaja u nespojivu koaliciju . Za smanjenje apetita patuljaka može efikasno da se koristi rezervna politička partija LDP za koju bi bilo logičnije da je u vlasti nego u opoziciji. Nagradno pitanje: čemu je L D P opozicija, da li opoziciji ili poziciji? Da li je to normalno?

 

Ovakvi kakvi su i na međunarodnoj sceni ne predstavljaju ozbiljnog sagovornika, jer ne pružaju nikakvu respektabilnu stranu za razgovore.U konfederaciji neverovatno velikog broja ministarstava gde svako ministarstvo može da bude opozicija drugim ministarstvima ili da bude opozicija samome sebi, stvara se konfuzija sa nesagledivo lošim ishodom. Nije ni čudo što njih može jedino da vodi premijer bez autoriteta koji se ne meša ni u sopstveni posao.Komunistički apsurd – samo nam Bog može pomoći.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…
novembar 27, 2017
star.jpg
Iz domaće štampe A.O.

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo iskusili mi i naši roditelji. Na pitanje da li je taj sistem utopija ili nije, nećemo ni pokušati da odgovorimo, to ostavljamo vama. Ono što ćemo pokušati da uradimo je…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 346
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 745
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 606
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Lopovsako društvo

mar 14, 2015 896
izborni-program
Reč kleptokratija potiče od grčke reči kleptos /κλέπτης/ - lopov i kratos /κράτος/ -…

Izdvajamo