Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

KOSOVO-je-SrbijaKomunistička Partija Srbije kao deo Komunističkog Pokreta Srbije apsolutno i bezrezervno podržava sve odluke srpskog naroda sa AP Kosova i Metohije da ostane u ustavno - pravnom sastavu Republike Srbije.
Nikakve dogovore, pregovore, nametnuta rešenja, sporazume I deklaracije koje nameće zapadni okupator uz pomoć kvislinškog režima, KPS nikada neće prihvatiti.
Tražimo da se u Skupštini Republike Srbije proglasi da je AP Kosovo i Metohija okupirana teritorija Republike Srbije koja mora biti oslobođena od okupatora.
Problem AP Kosovo i Metohija mora da se vrati pod hitno u Ujedinjene Nacije i Savet Bezbednosti, jer je to jedino mesto gde imamo realnu šansu da vratimo AP Kosovo i Metohiju pod suverenitet Republike Srbije, pošto su svi međunarodni zakoni na strani Republike Srbije.
Podržavamo stvaranje Skupštine, Izvršnog veća i drugih organa vlasti AP KiM, predviđenih Ustavom države Srbije.

U potpunosti podržavamo sledeće zaključke i odluke srpskog naroda sa Kosova i Metohije :

 

  1. Tzv. briselski sporazum od 19. aprila o.g. predstavlja nelegalni akt, kojim se grubo krše Ustav Srbije iz 2006. godine i Rezolucija SB UN 1244.
  2.  Separatistički režim u Prištini i EU zahtevaju od Beograda da metodama sile u delo sprovedu tzv. Briselski sporazum, što je suprotno Ustavu Republike Srbije, Rezoluciji 1244 SB UN, a protivni su i političkoj volji građana Kosova i Metohije koji žele da ostanu u sastavu države Srbije.
  3.  Slobodni smo da od Vas ( Vlade Rusije i predsednika Vladimira Putina prim. admin.) zahtevamo da pomognete vlastima u Beogradu da proces pregovaranja o statusu Kosova i Metohije vratite u format Saveta bezbednosti, uz obavezno učešće stalnih članova SB UN Rusije i Kine, koji podržavaju teritorijalnu celovitost Srbije.
  4.  Verujemo da će tokom pregovora pod okriljem Saveta bezbednosti o rešavanju statusa Kosova i Metohije naša vlast u Beogradu uključiti Srbe iz cele pokrajine, kako one koji žive na severu tako i one južno od reke Ibar.
  5.  Sve dok međunarodna zajednica na nivou SB UN ne donese legitimna rešenja u vezi sa Kosovom i Metohijom, odnosno novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji koju bi Srbija ratifikovala u skladu sa Ustavom Srbije, podrazumeva se da svi u Srbiji moramo da radimo u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN od 10.06. 1999.

U ovakvoj kriznoj situaciji mi ne vidimo drugi izlaz, osim da se obratimo Vama sa molbom da i nama, kao i vlastima u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i Rezoluciju 1244 SB UN od jednostranih akcija Vašingtona, Brisela i Prištine, koji pokušavaju da nametnu rešenje isključivo u svoju korist. Moramo da priznamo da je sadašnja vlast pod pritiskom EU i SAD izigrala predizborna obećanja da će poništiti sve štetne ugovore koje je režim Borisa Tadića parafirao na štetu Srba sa Kosova i Metohije i Rezolucije 1244.
Mi ćemo se boriti za naša ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda.
Mi vodimo pravednu borbu za pravu i svetu stvar, za neotuđiva lična prava i političku slobodu.

Sekretarijat KPS-a poziva sve članove i simpatizere da se bez partijskih obeležja pojave na sutrašnjem skupu podrške Srbima sa Kosova i Metohije na Trgu Republike u Beogradu u 12:44.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
januar 20, 2018
Prilozi saradnika Ljubodrag Duci SIMONOVIĆ

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo…
novembar 29, 2017
communist
Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 467
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 455
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 914
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Nato i Srbija

apr 07, 2016 763
Nato pakt je najveća teroristička organizacija
Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

Izdvajamo